Autosalon Brussel 2015: Peugeot line-up

Peugeot 308 GT
De Belgische première van de 308 GT, de nieuwe 508 en het volledige gamma bedrijfsvoertuigen inclusief de nieuwe Boxer vormen de hoogtepunten op de stand van Peugeot.

Als warmhouder voor de 308 GTI toont Peugeot op het Autosalon van Brussel 2015 in Belgische première de 308 GT, de meest sportieve versie van de 308 tot op heden. De recente facelift van de 508 passeert ook de revue en de al eerder vertoonde Exalt Concept komt terug mee naar Paleis 8. Maar natuurlijk zullen ook de Bipper, Partner, Expert en de nieuwe Boxer als echte bedrijfsvoertuigen aanwezig zijn.

De Peugeot 308 GT is zoals hierboven vermeld de voorlopig meest sportieve versie van de 308. Hij is zowel beschikbaar als berline en als SW en krijgt enkele sportieve designelementen mee. Motorisch is er keuze uit een 2.0-liter diesel met 180 pk en een 1.6-liter THP benzinemotor met maar liefst 205 pk. Tot slot werd de ophanging iets harder afgesteld en zorgt het Driver Sport Pack voor een enthousiaster gaspedaal.

De Peugeot 508 mikt dan weer eerder op luxe en komt met zijn nieuwe voor- en achterkant nog beter voor de dag. Binnenin verdwenen heel wat knopjes en werden zoveel mogelijk functies verwerkt in het 7-inch touch screen. En natuurlijk passeert er geen enkele facelift zonder update van het motorengamma: een nieuwe 1.6-liter turbo levert 165 pk en de nieuwe BlueHDI 2.0 levert 150 of 180 pk. De berline en RXH kunnen nog altijd geleverd worden met een hybride dieselkrachtbron.

Wie er nog geen kennismaking met het gamma Peugeot bedrijfsvoertuigen op heeft zitten, krijgt geen betere gelegenheid dan dit salon. Van klein tot groot, er is voor ieder wat wils. De Bipper is de kleinste telg van het gamma en blijft praktisch in de stad, terwijl de Partner met twee verschillende koetswerklengtes en drie versies de klant de keuze laat. Heb je iets meer nodig, dan kan de Expert van dienst zijn. Deze komt in vier verschillende gedaantes naar Brussel: 2 gesloten bestelwagens L1 en L2, één Expert Multi en één Utility-versie dubbele cabine. Last but not least is er de nieuwe Peugeot Boxer, de beste vriend van elke doe-het-zelver of professioneel zelfstandige. De Boxer is te zien in niet minder dan 6 verschillende versies: vier gesloten bestelwagens L1-L2-L3-L4, één chassis-cabine met kipbak en één Utility-versie met aluminiumkast en laadbrug.

Een volledig lijstje van de aanwezige personenwagens vinden jullie tot slot hieronder:

108 (2 versies : 3-deurs en TOP! 5-deurs)
208 5-deurs
2008
308 Berline & Berline GT
308 SW & SW GT Line
Partner Tepee
3008
5008
New 508 Berline GT Line
New 508 RXH (BlueHDi 180 EAT6)
RCZ R

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...