Autosalon Brussel 2015: Fiat Line-up

Autosalon Brussel 2015: Fiat Line-upFiat presenteert in Brussel de nieuwe Doblò als wereldpremière, daarnaast krijgt de nieuwe 500X ook een heleboel aandacht!

Op de vakbeurs van Bologna kreeg de wereld de Fiat Doblò Cargo al te zien, in Brussel zullen de Italianen voor het eerst naar buiten komen met de gezinswagen uitvoering! Sinds 2000 is het voertuig al verkrijgbaar, meer dan 300.000 exemplaren werd gebouwd. Deze 4e generatie kreeg voor het exterieurdesign duidelijke invloeden van de andere Fiat’s, ook binnenin herkennen we diverse elementen (stuurwiel, UConnect, …)! De nieuwe Doblò is beschikbaar met vijf tot zeven zitplaatsen en een koffer van maximaal 790 liter! Het motorengamma zal zowel een diesel, benzine als aardgas (CNG) versie bezitten met vermogens tussen 90 en 120 pk.

In Paleis 4 is er ook nog voldoende ruimte voorzien voor de Fiat 500X! Deze laatste toevoeging aan het brede 500 gamma situeert zich als een funky crossover, met de vijfdeursconfiguratie en grote kofferruimte stijgt de praktische bruikbaarheid aanzienlijk. De 500X zal beschikbaar zijn als Urban en als Cross, elk met hun eigen persoonlijkheid. Bij de lancering is er keuze uit 4 motoren, gaande van een 110 pk sterke 1.6-liter e-torQ benzinemotor tot een 2.0-liter MultiJet met 136 pk, vierwielaandrijving en een negentrapsautomaat! De basisversie van de 500X start prijsmatig gezien bij €16.500!

Eerder dit jaar mochten we al eens naar het zonnige Italië om daar de Panda Cross aan de tand te voelen, in januari mogen jullie hetzelfde doen op de Heizelvlakte. Deze compacte Italiaan bezit een bovennatuurlijke capaciteit om zich te redden op onverharde ondergrond, misschien geen slechte keuze voor diegene over de taalgrens? Ook de Freemont Cross maakt hier zijn intrede al had deze grote familiewagen al heel wat terreinwaardigheid. Het geheim van deze rode Fiat zit hem namelijk in de uitrustingsgraad, voor een interessante prijs krijg je naast visuele aanpassingen (glossy grille, 19″ velgen, chroom bumpers) ook een aangedikt interieur met ondermeer het grote UConnect multimedia/navigatiesysteem, lederen zetelbekleding en een krachtig audiosysteem!

De populaire Fiat 500 modellen mochten natuurlijk niet ontbreken op het Autosalon van Brussel. Zo zijn er de recent geteste 500S en 500 Cult, ook de grotere 500 L, 500 L Trekking en 500 L Living blijven het goed doen in de verkoop. Onder de 500 L Family noemer zal Fiat een nieuwe uitrustingsvorm lanceren, zoals de naam al doet vermoeden op maat van het gezin.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...