Autosalon Brussel 2015: Ford Line-up

Ford Mustang 2015
Ford brengt niet minder dan vier Belgische premières mee naar het Autosalon van Brussel 2015.

Ford vinden jullie dit jaar terug in Paleis 6, waar het naast de nieuwe Mondeo en S-MAX de Vignale luxe-afdeling voorstelt. Daarnaast is ook de Ford Mustang van de partij en viert de Transit zijn 50ste verjaardag met de aanwezigheid van zowel de Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom alsook de Transit 2-Ton.

Maar eerst en vooral krijgt het Belgische publiek de nieuwe Mondeo te zien. De middenklasser ging er sterk op vooruit qua technologie en uitzicht terwijl het weggedrag verder grenzen blijft verleggen. Lees alvast onze bevindingen van onze eerste korte test met de wagen.

Verder is de Ford S-MAX in België altijd al populair geweest en dat succes kan met de nieuwe generatie alleen maar bestendigd worden. Designmatig herkennen we nog steeds dezelfde vormen, maar Ford vond toch nog manieren om het geheel iets scherper te krijgen. Aandachtspuntjes zijn de nieuwe Multi-Contour-zetels en als primeur de elektrisch bedienbare Easy Fold-zetels op de tweede en derde zetelrij.

Terwijl Citroën het DS submerk lanceert en Renault een Initiale Paris lijn op de markt brengt, komt ook Ford met een Vignale luxe-lijn. Unieke designaccenten, een hoogstaand vakmanschap, een exclusieve uitrusting, geavanceerde technologieën en heel wat extra services onderscheiden de modellen onder deze noemer. Als voorproefje worden alvast de S-MAX Vignale Concept en Mondeo Vignale voorgesteld.

Waar we bij Ford ook niet omheen kunnen is de nieuwe Mustang, die na 50 jaar voor het eerst officieel wordt ingevoerd. Twee motoren zullen bij de lancering beschikbaar zijn: de authentieke 5.0-liter V8 met 418 pk of de gesofisticeerde 2.3-liter EcoBoost met 314 pk en 434 Nm koppel. Een leuke meevaller: het Performance Pack voor het chassis is standaard op de Europese markt.

Verder verstevigt Ford haar positie op de drukke markt der compacte SUV’s door de Kuga van nieuwe motoren te voorzien. Het vermogen van de 2.0 TDCi dieselmotor stijgt tot 180 pk en met 400 Nm als maximumkoppel is het de krachtigste dieselaandrijving ooit voor deze SUV. Daarnaast zijn van deze motor ook versies met 120 en 150 pk verkrijgbaar. Op benzinevlak wordt de 1.6 EcoBoost vervangen door de nieuwe 1.5 EcoBoost met dezelfde vermogenswaardes: 150 of 180 pk.

De nieuwe Focus kreeg dan weer een grondige make-over en is er qua interieur een heel stuk op vooruitgegaan. Geen Aziatische indruk meer, maar terug op-en-top Europa met een adieu aan de knoppenzee van weleer. De motoren werden verder een stuk zuiniger en SYNC2 wordt in de Focus als première in Europa gelanceerd. Uiterlijk valt vooral de Aston Martin grille op vooraan.

Maar geen salon voor lichte bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigen zonder het volledige Transit-gamma. Net als de Mustang wordt de Transit 50 jaar en bestaat het gamma vandaag uit de Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom en Transit 2-Ton. Met hun ijzersterke reputatie, zuinige en vernieuwende motoren, beperkte onderhoudskosten, innovatieve veiligheidssnufjes en slimme laadoplossingen weten de modellen uit de Transit-familie professionals uit de meest uiteenlopende sectoren te overtuigen.

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...