Autosalon Brussel 2015: Subaru Line-up

Subaru Outback 2015
Heel wat boxers en symmetrische vierwielaandrijving op de stand van Subaru in Paleis 7.

Subaru betekent boxermotoren. Subaru betekent symmetrische vierwielaandrijving. Geen verrassing dan ook dat de nieuwe Outback onder de motorkap een 2.5-liter benzine of 2.0-liter diesel boxermotor krijgt, beiden standaard voorzien van een CVT-Automaat. Deze automaat wordt nu ook gelinkt aan de 2.0-liter in de Forester: 147 pk, permanente vierwielaandrijving en een maximaal aanhangwagengewicht tot 2.000 kg. De Japanners weten wat ertoe doet voor hun doelpubliek.

Verder staat ook de XV, de compacte crossover die ons eerder al aangenaam verraste, op de stand van Subaru in twee nieuwe uitvoeringen. De XV Premium heeft onder andere standaard Symmetrical All Wheel Drive (hoe kan het ook anders), de CVT-transmissie, 17-inch lichtmetalen velgen, dual zone airco, een achteruitrijcamera, Bluetooth, cruise control, lederen bekleding, een elektrisch bedienbaar schuifdak en een navigatiesysteem. Een bedrag van 28.520 euro klinkt niet laag, maar waar vind je dezer daags nog zoveel uitrusting en zoveel beproefde technologie voor zo’n bedrag? De Subaru XV Offtrax is dan weer de wagen die Subaru meenam tijdens de Mongolian Charity Rally 2014.

Maar geen Subaru zonder WRX STI: een 2.5-liter, 300 pk en vier bombastische uitlaatpijpen. Een technologisch meesterwerkje dat elke liefhebber transformeert tot rallykampioen. Is de prijs echter iets te stevig, dan vind je op de stand ook nog de BRZ terug. Geen turbo’s hier, maar wel een atmosferische boxer met achterwielaandrijving en een hemelse stuurinrichting. Nergens vind je zoveel plezier voor zo weinig geld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...