Autosalon Brussel 2015: BMW & MINI Line-up

Officieel: BMW X5 M en X6 M
BMW brengt drie Europese premières mee naar het Autosalon van Brussel 2015.

Echte bestelwagens brengt BMW tot op vandaag niet op de markt, maar ook dit jaar zullen de Duitsers op het Autosalon van Brussel sterk vertegenwoordigd zijn. München stuurt maar liefst drie Europese premières onze richting uit. De BMW X5M en X6M, de nieuwe 6-Reeks en de MINI John Cooper Works nemen de honneurs waar. Verder staan ook de 2-Reeks Cabrio, X5 eDrive Concept en MINI 5-deurs op de beursvloer. In de speciale Dream Cars Show tussen 23 en 25 januari komen tot slot ook de M6, de i8 en de M4 Cabrio een kijkje nemen.

De nieuwe X5 M50d reden we al eerder, maar op de X5M en X6M moesten we iets langer wachten. Deze sportieve mastodonten worden aangespoord door een 4.4-liter V8 met nu maar liefst 575 pk en 750 Nm. Je zou het niet meteen zeggen, maar daarmee is de sprint van 0-100 km/u nu al voorbij in amper 4,2 seconden. De CO2-uitstoot en het verbruik gingen er met zo’n 20% op vooruit, maar met 258 g/km blijft dit niet meteen een fiscaalvriendelijke kandidaat als bedrijfswagen.

De 2-Reeks Cabrio mikt evenmin op dat doelpubliek, maar tegen de zomer eraan komt wordt het mogelijk nog je beste vriend. De 220d Cabrio met 190 pk en 400 Nm blijft met een uitstoot van 116 g/km een groene rakker, maar cabrio rijden doe je natuurlijk het liefst met een benzine. Een 220i en 228i doen hun werk uitstekend, maar de M235i cabrio met zijn befaamde zes-in-lijn en 326 pk is natuurlijk la crème de la crème. Verder kan je het stoffen dak, dat in 20 seconden automatisch wegklapt, in 3 kleuren kiezen en is er in de koffer voortaan plaats voor een waardige 335 liter bagage.

Iets hoger in de echelons vinden we de facelift van de 6-Reeks die esthetisch enkele accenten veranderd kreeg. Het motorengamma bleef op post, maar voortaan is er ook vierwielaandrijving voor zij die het liever volledig safe spelen. BMW speelt zelf op safe en blijft polsen met de X5 eDrive Concept, maar wij hopen vooral op een snelle commercialisatie van deze hybride SUV/SAV. Een 2.0-liter turbomotor van 245 pk wordt hier gecombineerd met een elektromotor van 95 pk, terwijl het volledig elektrische rijbereik 30 kilometer bedraagt. De lithium-ion-hoogspanningsaccu kan aan ieder huishoudelijk stopcontact worden opgeladen of aan een BMW i Wallbox.

Maar ook MINI is aanwezig in Brussel en toont naast de nieuwe vijfdeurs ook in première de nieuwe MINI John Cooper Works. Zoals jullie weten werd de 1.6-liter vervangen door de 2.0-liter, waarmee het vermogen voortaan neerkomt op 231 pk. Er zit beslist meer in, maar we wijzen graag ook op een stijging van het koppel van 260 tot 320 Nm. Van 0-100 km/u doe je met de knappe automaat in 6,1 seconden, manueel schakelend doe je er minstens 6,3 seconden over. Esthetisch bemerken we andere bumpers, de typische grille, enkele badges, 17-inch lichtmetalen velgen (optioneel 18-inch) en Brembo remmen. Tot slot ging ook het gewicht in de goede richting: maar liefst 100 kilogram werd verwijderd, wat samen met het elektronische sperdifferentieel alleen maar extra plezier kan betekenen in de bochten.

Wie meer had verwacht: geen zorgen! In Paleis 7 staan ook nog de 1-Reeks, 2-Reeks Active Tourer, 3-Reeks, 5-Reeks, allerlei X-modellen, de i3 en de MINI-familie. Afspraak binnen een kleine maand!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...