Autosalon Brussel 2015: Opel Line-up

Opel Corsa 2015
Van Adam tot Movano, maar liefst 36 voertuigen zullen de Opel-stand in Paleis 9 bevolken.

Opel heeft ook dit Autosalon van Brussel voor ieder wat wils mee: vier Belgische premières zullen deze 93ste editie aanwezig zijn. Bezoekers kunnen onder andere kennismaken met de vijfde generatie Corsa, de Adam S en Adam Rocks alsook de nieuwe Vivaro. Verder krijgt de Mokka de nieuwe 1.6 CDTI en wordt de Movano dankzij nieuwe motoren en infotainmentsystemen nog interessanter.

Maar de nieuwe Opel Corsa is de ster: een opgefrist design, een gloednieuw kwaliteitsvol interieur en boordevol technologie maken van de nieuwkomer beslist opnieuw een bestseller. Onder de motorkap zorgt de 1.0-liter driecilinder met 90 pk of 115 pk voor ecologisch verantwoorde stuwkracht. Aan dieselzijde blijft de 1.3-liter CDTI op post, althans wordt hij iets zuiniger dan voorheen.

Geen bedrijfswagensalon zonder de nieuwe Opel Vivaro. De tweede generatie is praktischer, efficiënter en oogt aantrekkelijker dan tevoren. De ruimte voor zowel personen als cargo groeide en gloednieuwe turbodieselmotoren zorgen voor een verbruik van slechts 5,7 liter per 100 kilometer. Weinig werkingskosten zijn altijd een troef in deze klasse!

Verder staan ook twee varianten van de Adam op de stand: de Adam S is met 150 pk de topversie en sprint van 0-100 km/u in amper 8,5 seconden, de Adam Rocks is een avontuurlijke mini-crossover die je van de open sterrenlucht laat genieten. Met zijn elektrisch plooibaar Canvas Swing Top stoffen dak, kenmerkende koetswerkbekleding rondom en 15 mm meer rijhoogte opent de Adam Rocks een nieuwe niche in de markt: hij is de eerste driedeurs mini-stadscrossover die korter is dan 4 meter.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...