Autosalon Brussel 2015: Infiniti Line-up

Rijtest: Infiniti Q50 S Hybrid / 2.2 DInfiniti is voor het eerst officieel aanwezig op het Autosalon van Brussel en doet dat met drie interessante nieuwigheden: de QX70 S-Design, de 2.0-turbobenzinemotor voor de Q50 en het nieuwe Q70-gamma!

Voor het eerst stelt de luxetak van Nissan zich apart voor op de Heizel, in Paleis 4 vind je deze bijzondere Japanners die momenteel voornamelijk grotere sedans en crossovers in het gamma hebben. Met de focus op de hogere segmenten scoor je daar heel wat punten mee, toch kijken we – en de rest van Europa – reikhalzend uit naar de komst van de QX30. Deze compacte SUV deelt technische bagage met de Mercedes GLA en komt normaal gezien tegen het Autosalon van Genève (maart) naar buiten. Na wat problemen met de vorige verdeler neemt de Franse Infiniti tak de Belgische markt er nu bij, momenteel met slechts 1 verkooppunt in Brussel. Verre van ideaal, gelukkig komen ze jouw wagen gratis halen/brengen en krijg je en vervangwagen .. iets wat we toevallig al zagen bij concurrent Lexus!

Maar nu terug naar het komende Autosalon van Brussel. Daar kunnen we voor het eerst kennis maken met de vernieuwde Q70 berline, een benzinemotor voor de Q50 en de QX70 S-Design. Die eerste is hier vrij onbekend omdat er enkel grotere motoren beschikbaar waren. In het premium D-segment rijdt de meerderheid het liefst met een compacte diesel, vandaar de toevoeging van een 2.2-liter dieselmotor met 163 pk en 400 Nm koppel afkomstig van Mercedes. Met behulp van intelligente rijhulpsystemen, een start/stopsysteem en een efficiënte automaat moet het verbruik en CO2 uitstoot tot een minimum herleidt worden. Prijzen van deze nieuwe motorisatie zijn er momenteel nog niet!

De Infiniti Q50 kon je alreeds configureren met het eerdergenoemde dieselblok (163 pk), dit eveneens exclusief voor de Europese consumenten. Daarnaast heb je ook een 3.7-liter V6 benzinemotor (364 pk) in een hybrideconfiguratie maar vanaf september 2014 is er ook een interessante(re) viercilinder benzine opgenomen in het aanbod. Deze 2.0-liter turbobenzinemotor krijgt 211 pk terwijl het verbruik rond 6,3 liter zou schommelen.

De QX70 crossover zal ook present tekenen tijdens het komende Autosalon, in de rest van de wereld doet hij het vrij goed met zijn dynamische looks, krachtige motoren en een uitgesproken karakter. Dankzij de nieuwe S-Design uitvoering krijg je nog eens 21″ velgen, diverse afwerkingsdetails in zwart chroom en contrasterende stiknaden voor de binnenbekleding.

Tijdens het Dream Cars weekend stalt Infiniti overigens de exclusieve QX70 Poltrona Frau tentoon, met de gelijknamige hoogwaardige koeienhuid en een unieke kleurstelling zal deze sportieve SUV ongetwijfeld aandacht weten te scoren!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...