Autosalon Brussel 2015: Mercedes Line-up

Officieel: Mercedes CLA-Klasse Shooting Brake (AMG)Tijdens het komende Autosalon van Brussel zal de gloednieuwe Mercedes CLA-Klasse Shooting Brake zijn Europese première beleven!

Na het succes van de CLS-Klasse en bijhorende Shooting Brake stond het in de sterren geschreven dat er nog dergelijke modellen zouden komen. Na de eveneens succesvolle vernieuwing van de A-Klasse en derivaten bereikten ons de eerste beelden van een knappe breakvariant van de CLA, ook een krachtige 45 AMG versie ging er komen! Op het komende Autosalon van Detroit zal Mercedes deze te-heet-gewassen CLS Shooting Brake voorstellen aan de wereldpers, kort erop – en iets dichter bij huis – krijgt ons eigenste Autosalon van Brussel de eerste Europese kennismaking.

Met een breed aanbod inzake transmissies, motoren en aandrijflijnen is er voor ieder wel wat wils, nu de C-Klasse (Break) zichzelf een trapje hoger positioneert zou de CLA Shooting Brake het wel eens goed gaan kunnen in het zakelijke segment. Naast knappe looks is deze nieuwe Duitser ook behoorlijk praktisch, het laadvermogen schommelt tussen de 500 en 1.354 liter bagage. De Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake voegt daar nog eens een stevige portie sportiviteit aan toe, al staat die lancering maar gepland voor tijdens het Autosalon van Genève in maart.

Een dergelijk prestigemerk komt natuurlijk nooit met lege handen naar het belangrijkste auto-event in België. Zo zien we ook de andere instappers, de A-, CLA- en GLA-Klasse terwijl de nieuwe B-Klasse ook present tekent op de Heizel. De luxueuze/prachtige S-Klasse en S-Klasse Coupé krijgen van nature een stevige portie aandacht, ook de nieuwe C-Klasse’s delen diezelfde (nieuwe) designrichting. Diegenen die frequent de onverharde wegen opzoeken kunnen nog steeds terecht bij de ML-Klasse en legendarische Geländewagen die overigens zijn 35ste verjaardag viert! Voor het rasechte AMG geweld – S63 Coupé en AMG GT – moet je wachten tot het Dreamcars weekend.

Officieel is dit een klein Autosalon waar de focus op lichte bedrijfsvoertuigen ligt, daarom zal Mercedes ook hun utilitair gamma uitstellen in Paleis 5. We denken op die manier aan de Citan voor in de stad, de gloednieuwe V-KlasseMarco Polo reiseditie – en Vito afgeleide. Voor de grootste opdrachten staat de Sprinter nog steeds paraat in diverse uitvoeringen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...