Autosalon Brussel 2015: Lexus Line-up

Lexus RC-F krijgt 477 pk en 530 Nm!Lexus neemt naast de adembenemende RC F ook nog de NX300h en NX200t mee richting het Autosalon van Brussel!

Met meer dan tien jaar ervaring op vlak van hybrides komt Lexus dit jaar terug met (krachtige) benzinemotoren naar buiten. Eerst en vooral is er de dynamische RC F die het doet met een hoogtoerige 5.0-liter V8 met net geen 500 pk, hiermee kan deze Coupé in slechts 4,5 seconden aan 100 km/u zitten. Met een topsnelheid van 270 km/u moet hij ook in staat zijn om de concurrentie – BMW M4 en Audi RS5 – bij te benen. Met een uitgesproken design scoort de Japanner alvast heel wat zieltjes, in het najaar van 2015 komt er ook een meer toegankelijke RC 300h met dezelfde hybride setup zoals de gekende IS 300h en GS 300h.

De basisprijs voor de Lexus RC F ligt op €85.910, hiervoor krijg je gelukkig al een verregaande basisuitrusting. Met nog enkele mogelijke opties kan je dat bedrag nog wat aandikken, toch blijft deze RC F ver van de knotsgekke optiepolitiek en bijhorende prijs van de eerdergenoemde concurrentie.

Zo’n hypersportieve Coupé is altijd leuk maar voor de Belgische markt heb je best ook enkele andere troeven achter de hand. De nieuwe Lexus NX vervult die rol met glans, sinds de lancering in oktober zijn er al maar liefst 1.350 verkopen opgetekend. Hiermee scoort de luxetak van Toyota in België een verkoopstoename van 31%! Naast de NX 300h (vanaf €41.990) – met de gekende configuratie – kan je in Paleis 7 op de Heizel ook kennismaken met de nieuwe NX 200t. Jammer genoeg slechts virtueel en op papier, de productie werd namelijk pas zeer recentelijk aangevat in Japan. Deze premiumcrossover doet het met een gloednieuwe 2.0-liter benzinemotor met 238 pk en 350 Nm, steeds gekoppeld aan een automatische zesbak. Prijzen van de NX op benzine zijn er nog niet.

In januari 2015 viert de Belgische importeur zijn 25ste verjaardag in ons regenachtige land, sowieso een reden om met een reeks special editons voor de dag te komen. Zowel de CT 200h, IS 300h, de GS 300h en de RX 450h komen als ‘25th Anniversary Edition’, enkel deze laatste zal fysiek aanwezig zijn op het Autosalon. Voor de kenners, deze reeks gaat verder op de Executive Line met de belangrijkste elementen uit de F SPORT Line uitvoering!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...