Autosalon Brussel 2015: Jeep Line-up

Kort Getest: Jeep Renegade 2014Voornamelijk de Renegade en (Grand) Cherokee zijn de blikvangers bij Jeep tijdens het Autosalon van Brussel.

Het loopt steeds beter en beter bij Jeep, de stoere autoconstructeur uit Amerika wist in 2014 meer dan 1 miljoen voertuigen te produceren wat boven ieders verwachtingen lag. Vroeger speelde het een beperkte rol binnen het specifieke segment van de terreinwagens, met de deugddoende vernieuwing van de laatste jaren – en de samenwerkingen binnen de Fiat-Chrysler Group – kom je ze zelfs in België meer en meer tegen in het straatbeeld. Het cijfermateriaal bevestigt deze conclusie (+70% verkopen tot meer dan 1.100 Belgische wagens), met de recentelijke toevoegingen van de compacte Renegade kunnen we volgend jaar waarschijnlijk over nog betere cijfers berichten!

Die nieuwe Renegade zal heel wat aandacht krijgen op het komende Autosalon, kosten noch moeite werd er dan ook bespaard tijdens de ontwikkeling (die samen liep met de Fiat 500X). Wij hadden alreeds de mogelijkheid om even te proeven van zijn rij-eigenschappen en offroadkwaliteiten in Italië, een test op Belgische bodem staat al in onze agenda! Met een scherpe vanafprijs (€19.900), offroadwaardige eigenschappen en een breed aanbod aan motoren, aandrijvingen en transmissies moet het normaliter wel lukken om voet op de Belgische markt te zetten, voornamelijk over de taalgrens is deze wagen begrijpelijk populair.

Indien je iets meer ruimte en comfort nodig hebt moet je de vernieuwde Jeep Cherokee zeker eens gaan bekijken. Verwacht geen ingrijpende veranderingen maar wel onderhuidse aanpassingen zoals nieuwe dieselmotoren, een verbeterde automaat, een resem nieuwe veiligheidssystemen en een opgewaardeerd interieur. Op het nationale Autofestijn op de Heizel zal Jeep eveneens een nieuwe versie voorstellen, de Longitude Lounge (vanaf €39.900). Hierbij krijg je onder andere het 8,4″ scherm met navigatie, een premium soundsystem en een in de hoogte/diepte verstelbare stuurkolom. Nog steeds op zoek naar meer ruimte? Ga dan per direct voor de Grand Cherokee!

De oer Jeep is nog steeds de Willy, in de moderne tijdsgeest is die taak weggelegd voor de Wrangler (tweedeurs) en Wrangler Unlimited (vierdeurs). Het aanbod is nog steeds beperkt tot een 2.8-liter diesel (200 pk / 460 Nm) of een 3.6-liter V6 Pentastar (284 pk / 347 Nm). In Brussel zal de Wrangler X serie zijn opwachting maken, hierbij krijg je zwarte 18″ velgen, een motorkap met luchtgaten en de bekende zeven staven in de grille in het koetswerkkleur. Ook voor het interieur krijg je leuke elementen zoals zwartlederen ketelbekleding met contrasterende stitching, automatische airco, een 40 Gb grote HD voor navigatie en enkele MOPAR items!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...