Spyshots: nieuwe generatie BMW X1 [FWD!]

Spyshots: nieuwe generatie BMW X1 [FWD!]De onthulling van de volgende generatie BMW X1 komt dichter en dichter..

De BMW X1 is de kleinste telg binnen de grote X familie en speelt zijn ruige terreincapaciteiten of luxueuze interieur iets minder duidelijk uit, hij is dan ook eerder een crossover alternatief voor de compacte 1-Reeks modellen. Geen enkele wagen is het eeuwig leven gegeven en de concurrentie is moordend in dit segment, daarom dat München in 2015 naar buiten zal komen met een nieuwe generatie. Aan de buitenzijde verwachten we geen revolutie, eerder een evolutie van het bestaande geheel. Op onderstaande foto’s is de hoeveelheid camouflagetape aan de magere kant, hier en daar kunnen we al wat van het uiteindelijke design waarnemen.

Het motorengamma van de huidige generatie blijft naar alle waarschijnlijkheid gewoon op post al zullen de – drie? en – viercilinders natuurlijk krachtiger en tegelijk zuiniger worden, ook voor het interieur zal alles terug premiumwaardig afgewerkt worden. De grootste wijziging voor de nieuwe BMW X1 zal onderhuids gebeuren, ook deze Duitser zal de kracht richting de voorwielen sturen in navolging van de 2-Reeks Active Tourer. De grootste doelgroep zal niet al te veel merken van deze grondige aanpassing, voor de puristen is het nog steeds moeilijk te geloven.

De lancering van de nieuwe X1 staat gepland voor ergens in het volgende kalenderjaar, Detroit (januari) zal misschien net iets te vroeg zijn. Grote kanshebbers zijn vervolgens Genève (maart) of Frankfurt (sept) al doet BMW het zeer goed in Amerika waardoor New York (april) ook een goede beurt maakt. Het prijskaartje zal in de huidige lijn liggen, dromen over een extra potente X1 M is nog steeds niet verboden maar hoop er toch niet teveel op.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...