Autosalon Brussel 2015: Volvo Line-up

Dit is de nieuwe Volvo XC90Alle gekheid op een stokje, de nieuwe Volvo XC90 zal niet aanwezig zijn op het Autosalon van Brussel maar je kan hem er wel ontdekken..

De op-alle-vlakken-vernieuwde XC90 zal jammer genoeg niet fysiek aanwezig zijn op de stand van Volvo tijdens het Autosalon in januari maar omdat de interesse zodanig welig tiert voorziet de importeur een shuttledienst! Deze zal geïnteresseerde klanten van en naar de hoofdzetel in Sint-Agatha-Berchem voeren waar de prestigieuze SUV wél te bewonderen valt. Een ietwat bijzondere marketingsstrategie maar Volvo weet ongetwijfeld wat ze doen. De XC90 combineert zowel luxe, ruimte, veelzijdigheid, efficiency en veiligheid aldus de fiere producent, in 2002 wisten ze het segment toch serieus wakker te schudden met hun eerste generatie.

De nieuwe XC90 neemt een nieuwe designfilosofie aan, de andere Volvo modellen zullen diverse stijlelementen op termijn gaan overnemen. Binnenin krijg je naast zeven zitplaatsen een bijzonder knap afgewerkt geheel, ook inzake technologie en gadgets werd er stevig geïnvesteerd. Wie Volvo zegt, zegt natuurlijk veiligheid, met een eindeloze lijst aan veiligheidssystemen willen de Zweden over enkele jaren het aantal ongevallen tot nul herleiden. Voor de uitvoering werd er gewerkt met twee thema’s, Urban Luxury (luxe) en Rugged Luxury (meer SUV looks). Mag jouw XC90 er een stukje sportiever uitzien? Ga dan voor de R-Design uitvoering die ons wel weet te smaken..

Op vlak van motoren zweert Volvo tegenwoordig trouw aan viercilinders, toch moet je niet onderdoen inzake vermogens. De D5 dieselmotor (vanaf €55.200) doet het met 225 pk en krijgt vierwielaandrijving, een achttraps automaat en een CO2 uitstoot van 152 g/km. De T6 benzine-uitvoering (vanaf €58.500) levert maar liefst 320 pk en 179 g/km, eveneens gekoppeld aan vierwielaandrijving en dezelfde automaat. De meest interessante – en innovatieve – motoroptie is de T8 Plug-in Hybrid (vanaf €78 500) met een gecombineerd vermogen van 400 pk – ! – en 64 g/km CO2!

Nu terug naar de beursvloer in Brussel, zo staan er gelukkig ook een resem interessante Volvo’s in Paleis 06. Nieuwkomer is de V40 met krachtige T5 benzinemotor die ook met AWD verkrijgbaar is, gezien de productie hiervan in Gent zit mogen we gerust spreken van een nationale primeur! Naast het veiligheidsgevoel en een interessante 245 pk / 350 Nm is de scherpe CO2 uitstoot (149 g/km) niet onbelangrijk voor de zakelijke markt. Een update van het infotainmentsysteem en de optiecatalogus krijg je er zomaar bij!

Fiscaal gezien is de V60 D6 Plug-In Hybrid nog een stuk interessanter, dankzij de R-Design uitvoering komt die nog scherper voor de dag. De S60/V60 modellen vielen laatstleden nog in de prijzen met hun D4 motorisatie (191 pk en slechts 90 g/km CO2), deze krijgen natuurlijk ook een prominente plaats. Volvo sponsort vol overtuiging het Ocean Race zeilgebeuren en komt met een gelijknamige reeks voor ondermeer de V40, V40 Cross Country, S60 en V60, natuurlijk allen voorzien van een interessante uitrusting.

Net zoals vorig jaar worden er ook enkel oudere modellen voorgesteld, voor 2015 koos men de 740 uit 1984, 850 uit 1991 en de legendarische Amazon uit ’54. De eerste twee werden beiden in Gent geproduceerd, deze Belgische vestiging tijdens het Autosalon niet toevallig zijn 50ste verjaardag!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...