Autosalon Brussel 2015: Ssangyong Line-up

Autosalon Brussel 2015: Ssangyong Line-upIn 2015 zal Ssangyong met de nieuwe Trivoli naar buiten komen, op het Autosalon van Brussel doen ze het nog met de Concept X100.

Ssangyong is een vrij onbekende speler op de Belgische automarkt, toch stegen de verkopen met meer dan 50 % ten opzichte van het jaar ervoor. Met de recentelijke toevoeging van 10 verkooppunten komt het totaal aantal dealers eind 2014 nu uit op een veertigtal, voor het volgende werkjaar hopen ze op een soortgelijke stijging. Terwijl de vorige modellen nogal een unieke vormgeving hadden wordt er hard gewerkt om knappe en interessante bolides te bouwen. Vanaf 2015 zullen we elk jaar een nieuwe Ssangyong mogen verwelkomen, de Trivoli zal naar alle waarschijnlijkheid de spits afbijten in maart op het Autosalon van Genève.

Maar in Brussel moeten we het dus doen met de Concept X100, de spirituele voorganger van een uiteindelijke productiemodel die tot Trivoli gedoopt werd. Een stuk futuristische dan het uiteindelijke resultaat, gelukkig zien we dat het op vlak van design wel goed zal lopen. Inzake materiaalkeuze en afwerkingsgraad gingen er verregaande inspanningen geleverd worden aldus de Zuid-Koreanen, ook het motorenaanbod zou afgestemd worden op onze Europese markt. We krijgen zowel een benzine als diesel die 1.6-liter groot zal wezen met een gezonde krachtoutput, voor de transmissie zijn er zowel handmatige als manuele versnellingsbakken. Voorwielaandrijving wordt de standaard, al kan de veeleisende eindgebruiker opteren voor vierwielaandrijving. We kijken reikhalzend uit naar het moment dat Ssangyong het nieuwe hoofdstuk officieel zal inluiden!

Om de Belgische markt tot die tijd te entertainen komt de nationale invoerder gelukkig niet met lege handen naar de Heizel. Zowel de compacte Korando, de stoere Rexton W en praktische Actyon Sports tekenen voor present, de reusachtige Rodius zal ook op de stand terug te vinden zijn al is het niet als Christmas Edition.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...