Officieel: MINI John Cooper Works

MINI JCW 2015 - Header
De nieuwe MINI Cooper JCW is eindelijk terug, zijn 2.0-liter turbo levert maar liefst 231 pk.

Op de NAIAS 2014 was hij nog net niet voltooid, maar nu is de nieuwe MINI John Cooper Works klaar om het dak eraf te blazen bij de volgende editie in januari 2015. Op het eerste zicht oogt hij iets beschaafder, maar onder de motorkap vinden we toch een dikke 2.0-liter terug met maar liefst 231 pk. Dat is slechts een bescheiden 13 pk meer dan de MINI John Cooper Works GPII waar we vorig jaar nog mee op pad waren, maar de up-sizing betekent vooral een stijging van het motorkoppel met 60 Nm tot 320 Nm.

Standaard kan je nog steeds kiezen voor een manuele zesbak, maar als de sprint van 0-100 km/u je echt dierbaar is, doe je met de automaat nog 0,2 seconden beter en tikt de chrono slechts 6,1 seconden aan. Ook het verbruik zou met 5,7 liter /100 km een dikke liter lager liggen dan wanneer je zelf het werk uitvoert. Nu goed, geen kat die met een MINI JCW dit cijfer op de teller zal toveren.

Esthetisch bemerken we andere bumpers, de typische grille, enkele badges, 17-inch lichtmetalen velgen (optioneel 18-inch) en Brembo remmen. Binnenin krijg je een JCW sportstuurtje, roestvrij stalen pedalen, een exclusief pookje en een sportieve variant van het instrumentenpaneel. Belangrijk tot slot is ook het gewicht: ondanks de MINI ietwat in afmetingen groeide, is de nieuwe JCW maar liefst 100 kilogram lichter dan zijn voorganger. Samen met de krachtigere motor en een elektronisch sper kan dat alleen maar vuurwerk geven bij het bochtenwerk!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...