Officieel: Hyundai i20 Coupe

Officieel: Hyundai i20 CoupéNog meer coupé nieuws vandaag, Hyundai lanceert voor het eerst een driedeursvariant van de i20!

Na de eerste schetsen waren we al heel benieuwd naar de Hyundai i20 Coupé, vandaag komen de eerste details naar buiten. In theorie was het voldoende om een paar deuren te verwijderen van de i20 hatchback, toch deed het Europese designteam heel wat moeite om de wagen een unieke looks mee te geven. Met behulp van een nieuwe grille, dynamische karakterlijnen, leuke 17″ velgen en een subtiele spoiler achteraan heeft de jongere koperspubliek in het B-segment alvast een interessante mogelijkheid. De kofferruimte is bovendien 10 liter groter en tikt nu af op 336 liter. Net zoals bij de kleine i10 zijn er ook heel wat funky koetswerkkleuren beschikbaar, we kijken al uit naar de eerste Tangerine Orange i20 Coupé op de Belgische wegen!

Het beschikbare motorengamma is voor de gehele i20 familie identiek, je hebt dus de keuze uit twee benzine’s en evenveel dieselmotoren. Zowel de 1.2-liter (84 pk / 122 Nm) als de 1.4-liter (100 pk / 134 Nm) drinken benzine terwijl de 1.1-liter (75 pk / 180 Nm) en de 1.4-liter (90 pk / 240 Nm) het bij de brandstof-van-de-duivel houden. Enkel instapper aan benzinezijde doet het nog met de oude vijfbak, de overige modellen krijgen de nieuwe handmatige transmissie met 6 verzetten. Bij de krachtig(st)e benzinemotor kan je optioneel ook nog een viertraps automaat krijgen.

Deze 4,04-meter lange compacte Koreaan staat in maart 2015 te pronken op het Autosalon van Genève, normaliter moet je hem dus tegen de zomer in het dealernet kunnen ontmoeten. Prijzen van de i20 Coupé zijn er nog niet, we verwachten een beperkte meerprijs ten opzichte van €13.499 wat de vanafprijs is van de vijfdeurs i20!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...