Officieel: Citroen C4 Facelift

Citroen C4 Facelift 2015
Citroën geeft de C4 enkele esthetische verfijningen mee en zorgt voor een hardware-upgrade onder de motorkap en het dashboard.

Sinds 2010 rolden er al meer dan 450.000 exemplaren van de C4 van de band in de Franse fabriek te Mulhouse. Een groot succes dat Citroën wil bestendigen met een kleine update voor 2015: nieuwe LED dagrijlichten, gewijzigde achterlichten met een 3D-effect, twee nieuwe exterieurkleuren en een variëteit aan velgenmateriaal moeten de klant verleiden om opnieuw voor de Fransoos te kiezen. Ook binnenin zijn er nieuwe bekledingen en vervangt een 7-inch aanraakscherm de oudere interface. De overdaad aan knoppen werd zo ook meteen aangepakt.

Onder de motorkap plaatste Citroën nieuwe EU6-conforme motoren waaronder de PureTech 110, een benzinemotor die zoals de benaming weergeeft 110 pk levert en gekoppeld aan een manuele zesbak een gemiddeld verbruik van amper 4,7 liter per 100 kilometer op de teller tovert. De PureTech 130 is iets vermogender en wordt gekoppeld aan een zestraps automaat. Het meerverbruik werd beperkt tot 0,1 l/100 km. Aan de dieselzijde van het spectrum is er een BlueHDI met 100 pk en een BlueHDI met 120 pk en een koppel van 300 Nm.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...