Wit is het populairste autokleur van 2014

Rijtest: Skoda Octavia Combi RS 2.0 TDIOnderzoek heeft aangetoond dat wit het populairste koetswerkkleur was in 2014, op wereldniveau behaalde deze eerder saaie tint zelfs een marktaandeel van 28%.

Een wijs man zei ooit “over smaken en kleuren valt niet te twisten”. Toch is de keuze voor een leuke paintjob van groot belang bij de aankoop van een (nieuwe) wagen. Niet enkel zal het de komende jaren jouw persoonlijkheid ietwat reflecteren, ook voor de restwaarde speelt het kleur een rol. Na een onderzoek van PPG Industries werd duidelijk dat wit het meest gekozen werd (28%), gevolgd door zwart (18%) en grijs (13%). Deze laatste zakte de laatste jaren met maar liefst 7 percent! Rood doet het opmerkelijk goed met 9%.

In België is het zakelijk segment meer dan goed vertegenwoordigd op de baan, bij de keuze van een leasewagen zijn de exotische koetswerkkleuren dan vaak ook vrij beperkt. In het hogere en sportieve segment bemerken we al wat meer kleurrijke combinaties, al kunnen we ook besluiten dat het Rijke Westen zich meer vasthoudt aan de sobere uitvoeringen in vergelijking met Zuid-Amerika of Azië.

Wit is de populairste autokleur van 2014

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...