Mitsubishi Attrage is Europese premiere voor Brussel

Mitsubishi Attrage is Europese première voor BrusselMitsubishi ziet het groots en gebruikt het Autosalon van Brussel om de Attrage te induceren, alvast een eerste Europese première voor onze nationale autohoogmis!

In de oneven jaren ligt de focus van het Autosalon van Brussel iets minder op personenvervoer, ook het lijstje wereld- en Europese premières valt dan ook wat minder dik uit. Mitsubishi wil toch van de gelegenheid gebruik maken om de Attrage in Europa voor te stellen, al is het nog maar de vraag of we hier zitten te wachten op een berline-uitvoering van de Space Star. Die blinkt uit met zijn compactheid en zuinige motoren, om er vervolgens een grotere Japanner van te maken is misschien net teveel van het goede.

Technisch deelt de Mitsubishi Attrage heel wat elementen met de Space Star, al groeide de sedan met een goede 50 centimeter. Met een beperkte draaicirkel (9,2 meter), een grote koffer (450 liter) en een scherpe basisprijs (vanaf €13.990) zijn er dus alvast heel wat troeven aanwezig, al rijkt de concurrentie niet veel verder dan de Dacia Logan.

In Azië en Australië is de Mitsubishi Attrage beschikbaar met diverse (kleine) motoren, in België zal enkel de 1.2-liter driecilinder met 80 pk en 106 Nm beschikbaar zijn. Op papier is dat goed voor een CO2 uitstoot van 113 g/km en een verbruik van 4,9 liter brandstof per 100 km. Standaard is deze berline voorzien van een handgeschakelde vijfbak, optioneel kan je voor een CVT transmissie gaan (+ €1.000).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...