Autosalon Brussel 2015: Renault Line-up

Autosalon Brussel 2015: Renault Line-upGoed nieuws voor de vele fans, Renault brengt de nieuwe Espace mee naar het Autosalon van Brussel 2015! Ook de vernieuwde bestelwagens zijn van de partij.

update 13/01 – de prijzen!

Na een lange carrière van 25 lentes werd eerder dit jaar de nieuwe Renault Espace voorgesteld in Parijs. Vroeger was hij hét toonbeeld van de grote gezinswagens – aka people carriers – maar de nieuwe generatie ziet het wat compacter en neigt meer naar de crossovers! Het design werd ook wat meer bij de tijd gebracht, in de Initiale Paris topversie ziet het geheel er alvast zeer gelikt uit. Ook binnenin werd het interieur indrukwekkend aangepast, als klant heb je keuze uit vijf tot zeven zitplaatsen. Ook voor het koetswerkkleur zijn er 9 verschillende mogelijkheden, inzake de velgen heb je keuze uit knappe 17″, 18″ of 19″ exemplaren.

De prijslijst van de Renault Espace is nog even een goed bewaard geheim van Renault België, maar we verwachten die wel tegen midden januari. Met twee zuinige diesels en één krachtige benzinemotor krijgt dit topmodel alvast een toepasselijk motorenaanbod. De Energy TCe 200 EDC – die we kennen uit de Clio RS – doet het met een turbogeblazen 1.6-liter viercilinder én sportuitlaat, goed voor 200 pk en 260 Nm. De zakelijke markt is nog steeds verzot op diesel, daarom is de bekende 1.6-liter dCi met 130 pk en 320 Nm een goede instapper. De gloednieuwe 1.6-liter 160 dCi is ongetwijfeld de meeste interessante motorisatie, deze doet het met 160 pk en 380 Nm en is altijd gekoppeld aan de zestraps EDC automaat.

Inzake personenwagens presenteert Renault in Brussel ook nog de stoere Captur Extrem (met de dCi 110 pk motor én het Extended Grip systeem) en de Clio Community. Beiden voorzien van een scherp prijskaartje en een stevige(re) basisuitrusting. De gloednieuwe stadsrakker van de Fransen mag natuurlijk niet ontbreken in het stedelijke België, daarom krijgt ook de Twingo een prominente plaats in Paleis 05!

Ook inzake personen- en goederenvervoer kan je jouw ding vinden bij Renault. De nieuwe Trafic kreeg een geslaagde makeover en sluit nu perfect aan bij de Clio, Mégane en Captur familiegenoten. De focus tijdens het interieurdesign lag voornamelijk op functionaliteit en comfort, met de 14 opbergvakken krijg je zo een opbergruimte van maar liefst 90 liter. De techneuten zijn dan weer tevreden met een gsm-, tablet- en laptophouder, de oldschool (papieren) generatie zal dan weer gebruik maken van het kleine schrijftafeltje! Afhankelijk van de gekozen uitvoering heb je achteraan plaats tot 6 personen of een gigantisch laadvermogen (tot 8300 liter!). De 3e generatie Renault Trafic is verkrijgbaar in 10 verschillende tinten, ook het gekke Bambou groen van op de persfoto’s is gewoon te verkrijgen in het dealernet. Qua motoren heb je keuze uit vier dCi dieselmotoren, twee met één turbo (90 pk // 260 Nm en 115 pk // 300 Nm) en twee met Twin-Turbo technologie (120 pk // 320 Nm en 140 pk // 340 Nm). Ook bij de Trafic kan je het Extended Grip systeem verkrijgen.

Daarnaast komt ook de nieuwe Renault Master naar Brussel. Deze reusachtige doe-het-al is te verkrijgen in maar liefst 350 verschillende versies. Zo kan je kiezen uit 70 koetswerkvormen (bestelwagen, combi, bus, kiepbak, cargo, …), vier lengtes, drie hoogtes, voor- of achterwielaandrijving en vier MTM’s (Maximaal Toegelaten Massa). Met een laadvermogen van 8.000 tot 23.000 liter maakt de Renault Master zijn naam ongetwijfeld waar, om het inladen te vergemakkelijken zijn er schuifdeuren aan beide kanten beschikbaar en ligt de laadbodem voldoende laag. De cockpit van deze werkwillige Fransman is iets meer sober dan de funky stadswagens, toch werd er aandacht besteedt aan een resem opbergvakken en praktische oplossingen. Ook het gadgetgedeelte werd niet vergeten, zo kan je met de R & GO app een smartphone aanspreken als extern navigatie- en multimediasysteem.`

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...