Spyshots: Mercedes GLE 63 AMG Coupe

Spyshots: Mercedes GLE 63 AMG CoupéHoera! De nieuwe Mercedes GLE Coupé – oftewel een ML Coupé – komt ook in een sportieve AMG uitvoering!

De heren van Mercedes zijn de laatste jaren druk in de weer met de uitbreiding van hun aanbod, zowel in de hogere contreien als onderaan heb je meer keuze dan ooit tevoren. Het succes van de concurrentie – lees: BMW X6 – met hun sportieve SUV coupé overtuigde Das Haus om zelf ook mee te spelen in dit segment, een conceptmodel gaf alvast aan dat ze weten waarmee ze bezig zijn. Vermoedelijk komt deze nieuwkomer tegelijk met de nieuwe generatie ML die met de nieuwe naamgeving door het leven zal gaan als GLE.

Zowel de Mercedes GLE en GLE Coupé krijgen natuurlijk een sportieve AMG afgeleide, ook AMG Sport variant zou op de planning staan. Onderstaande spyshots werden genomen in het warmere zuiden, waar Mercedes de laatste ontwikkelingsloodjes afwerkt. De beperkte camouflage, de agressieve voorbumper, dikke jetsers, brede wielkasten en dubbele uitlaat achteraan verraden de AMG-behandeling. Motorisch zal de nieuwe biturbo 5.5-liter V8 zijn taak met verve voltooien, met 525 pk en een hoop Newtonmeters koppel moet je in staat zijn om jezelf vlot van A naar B te verplaatsen. Een onthulling van deze nieuwe GLE’s staat op de 2015 agenda, traditionele kanshebbers zijn Detroit (januari), Genève (maart) of Frankfurt (september).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...