Officieel: Ferrari Sergio

Officieel: Ferrari SergioNaast de knotsgekke LaFerrari FXX-K neemt Ferrari ook de eerste 458 Sergio Spider mee richting de Finali Mondiali festiviteiten in Abu Dhabi.

Dit weekend kleurt de olierijke ministaat nog meer rood dan ervoor, de prestigieuze autoconstructeur uit Maranello viert er namelijk het einde van 2014. Met diverse events, aanwezigheid van hun racepiloten, management én natuurlijk heel wat lekkere bolides. De track only LaFerrari FXX-K was een aangekondigde verrassing, de aanwezigheid van de Ferrari Sergio – verwijzende naar Sergio Pininfarina, de autodesigner – is wel een primeur.

Slechts 6 Sergio’s zullen er gebouwd worden die allen stevig geprijsd werden, in de wandelgangen wordt er gefluisterd over een miljoen euro. In ruil krijg je gelukkig wel een bijzonder exclusieve Ferrari mét een diepe prestatiedrang, de 4.5-liter V8 van de 458 Speciale Aperta smeekt namelijk om snelheid, sensatie en scherpe rondetijden. Met 605 pk en een nul-naar-honderdtijd van 3 seconden lijkt dat alvast weinig problemen te genereren.

Alle exemplaren zijn natuurlijk al toegewezen aan een select clubje fanboys die de wagens naar eigen smaak mochten configureren dankzij het Tailor Made programma. Hopelijk zien we de andere vijf Ferrari Sergio’s ook eens buiten hun goed bewaakte garage, op het eerste zicht lijkt een reguliere 458 Spider of SpecialeA toch iets rustiger aan de ogen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...