Officieel: Ferrari LaFerrari FXX-K

Officieel: Ferrari LaFerrari FXX-KFerrari zal dit weekend de extreme LaFerrari FXX-K circuitvariant onthullen tijdens de Finali Mondiali op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi!

In navolging van de Ferrari Enzo en 599 GTB Fiorano was het geen publiek geheim dat de heren uit Maranello bezig waren met de ontwikkeling van een nieuwe FXX telg, deze keer op basis van de LaFerrari hypercar. Deze XX modellen zijn – naast astronomisch duur – straatlegale racers waarmee Ferrari ervaring opdoet voor het Formule 1 team en de diverse straatmodellen, de uitverkoren piloten zijn daarnaast bijzonder fier op hun Corse Clienti status.

Het vermogen van deze LaFerrari FXX-K werd opgepompt tot een smakelijke 1.050 pk en meer dan 900 Nm, al is een vermogenstoename niet van essentieel belang voor een rasechte circuitracer. Downforce en remkracht spelen minstens een even belangrijke rol vandaar enkele structurele aanpassingen, de gekke halve spoiler achteraan is waarschijnlijk de grootste aandachttrekker. Vooraan worden er grote Pirelli P-Zero Slick’s voorzien in maatje 19, achteraan zijn ze nog breder en 1″ groter. Het HI-KERS hybridesysteem werd ook aangepast voor performant circuitgebruik, met een nieuwe Qualify modus op de Manettino schakelaar kan je een beperkt aantal laps al het vermogen aanspreken.

Officiële prestatiecijfers zijn er nog niet voorhanden, maar we verwachten dat hij sowieso beter zal doen dan het reguliere straatmodel. Met een sprinttijd van sub-3 seconden en een top van 350 km/u lijkt dat een stevige opdracht. Productiecijfers zijn ietwat irrelevant want Ferrari blijft ten alle tijden eigenaar van de XX modellen, toch zouden er niet meer dan 30 exemplaren van de LaFerrari FXX-K geproduceerd worden. Het prijskaartje zou ten noorden van 2 miljoen euro schommelen, maar gelukkig krijg je daarvoor wel iets behoorlijk exclusief voor terug!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...