Spyshots: nieuwe Audi Q7 is bijna klaar

Spyshots: nieuwe Audi Q7 is bijna klaarDe huidige Audi Q7 gaat al een tijdje mee en kan niet meer tippen aan de concurrentie, gelukkig is nieuwe generatie zo goed als klaar!

Na enkele lange jaren van ontwikkeling en testwerk zijn de ingenieurs van Audi nu in de laatste fase met hun stoere Q7 SUV, zo getuige de beperkte hoeveelheid camouflagetape op onderstaande foto’s. De onthulling staat gepland voor het komende Autosalon van Detroit begin 2015, heel veel tijd schiet er dus niet meer over. Visueel kunnen we nog niet veel vertellen al zou het Crosslane Concept uit 2012 er niet al te ver vanaf zitten, we zijn alvast benieuwd.

Daarnaast weten we wel al dat de nieuwe Q7 groter, ranker, slanker, moderner en efficiënter zal zijn. Op de weegschaal zou er ook een verschil moeten zijn van 400 kg wat zowel aan de buitenzijde als achter het stuurwiel merkbaar zou moeten zijn. LED verlichting is al enkele jaren een paradepaardje van Audi, de Q7 zal waarschijnlijk nog een stapje verder gaan met matrix verlichting zoals de nieuwe A8. Die zal ook broodheer spelen voor de grote terreinwagen, alle luxe en gadgets maken namelijk de oversteek. Voor het interieur verwachten we niet meer dan de beste materialen, piekfijne afwerkingsgraad en een hoogtechnologisch innerlijk met ondermeer het digitale dashboard van de Audi TT.

Motorisch zal het gamma van de A7 en A8 ook de basis vormen voor de nieuwe Q7, toch verwachten we enkele speciallekes. Als antwoord op de BMW X5 eDrive en Volvo XC90 T8 Twin Engine verwachten we ook een Q7-met-stekker met een hybride aandrijving. Potente dieselrijders kijken natuurlijk uit naar de triturbo TDI die zieltjes wil winnen van de huidige X5 M50d rijders.

Met de wereldpremière in Detroit moeten we de nieuwe Q7 nog niet direct in de lente verwachten op Belgische bodem, een eerste Europese afspraak zal op het Autosalon van Genève in maart liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...