Mercedes lanceert AMG Sport line-up

Mercedes lanceert AMG Sport aanbodMercedes lanceert met AMG Sport een mooie brug tussen de reguliere modellen en het AMG aanbod. Toont het daarnaast stiekem een eerste beeld van de opkomende GLE Coupé?!

Mercedes doet het de laatste jaren meer dan goed. Met torenhoge verkoopcijfers, een stevige verjonging van het modellengamma en nieuwe niches die aangeboord worden ziet het er voor de volgende jaren ook niet slecht uit, toch willen ze bij Das Haus niet op hun lauweren rusten. Op het Autosalon van Detroit in januari zullen ze het AMG Sport submerk voorstellen waarmee ze een gulden middenweg willen slaan tussen de hypersportieve AMG modellen en het reguliere aanbod. Een soortgelijke strategie zagen we laatst nog bij de geteste CLA 250 Sport, vanaf volgend jaar vallen die versies dus onder de AMG Sport noemer én krijgen ze een eigen logo.

Naast visuele tweaks, een beperkte vermogenstoename en 4MATIC vierwielaandrijving zou het kunnen dat bepaalde AMG Sport modellen nog meer aanpassingen krijgen (remmen, ophanging, …). De Duitsers starten met twee modellen waarvan de C 450 AMG Sport de grootste kanshebber is, daarnaast is het nog wat gissen. We zien op de linkerkant van de teaser een grote SUV met aflopende daklijn, zou dit dan de GLE Coupé zijn die tegengewicht moet vormen voor de BMW X6?

Marketingtechnisch moet Mercedes niet vrezen voor merkvervaging of interne concurrentie, zowel BMW (M Performance) als Audi (S modellen) hebben een soortgelijke show-but-no-go line-up die het meer dan goed doet! Hierdoor krijgen de rasechte AMG modellen ook weer wat meer sportieve ademruimte wat we enkel en alleen maar kunnen toejuichen!

Mercedes lanceert AMG Sport aanbod
Mercedes lanceert AMG Sport aanbod

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...