Spyshots: Mercedes GLC AMG [GLK opvolger]

Spyshots: Mercedes GLC 45 AMG [GLK opvolger]De volgende generatie Mercedes GLK doet het met naast een nieuwe naam ook met een een nieuwe styling .. en eindelijk een AMG variant!

De Mercedes GLK-Klasse had het de voorbije jaren niet zo gemakkelijk. Met zijn unieke voorkomen paste hij niet direct op de mooie Das Haus familiefoto en met zijn acte de présence in Sex In The City kreeg hij direct een vrouwelijke etiquette opgeplakt. Een beperkte facelift zorgde laatstleden ervoor dat de mannelijke kopers voorzichtig polshoogte konden nemen, het grote succes van het crossover/compacte SUV segment vergrootte de ademruimte van de GLK eveneens. Nu de kleine GLA ten tonele is kan de nieuwe GLK ook wat groeien en meer opschuiven naar de ML-Klasse. Met een nieuwe styling, naamgeving en ook een krachtigere AMG uitvoering lijkt die generatie écht klaar voor de grote doorbraak.

Van het hoekige design blijft er alvast niets meer over als we de afgeplakte testmodellen zien rijden. Normaliter staat de onthulling gepland voor 2015 in maart (Genève) of september (Frankfurt) maar we zouden er niet van verschieten mocht Mercedes plotsklaps een stuk vroeger naar buiten komen met hun nieuwe GLC. Die C verwijst natuurlijk naar de C-Klasse waarvan hij een hoop zal overnemen, denk maar aan het knappe interieur, diverse motoren en de vele technologische (veiligheids)gadgets.

Een GLC AMG variant lijkt er deze keer ook echt te gaan komen, al is er nog wat onduidelijkheid omtrent het kloppende hart. Logisch zou de keuze voor de 4.0-liter V8 zijn uit de C63 AMG maar dat lijkt misschien wat veel van het goede, een sterkere uitvoering van de 2.0-liter viercilinder uit de A45/CLA45/GLA45 AMG lijkt op papier ook een serieuze kanshebber. Een vierhonderdtal enthousiaste paarden zou meer dan voldoende zijn naast een scherpere ophanging en een sportiever voorkomen.

Lees hier onze rijtest met de huidige Mercedes GLK 250 BlueTec!

Update 25/02 – nog meer foto’s

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...