Officieel: Mercedes CLA-Klasse Shooting Brake (AMG)

Officieel: Mercedes CLA-Klasse Shooting Brake (AMG)Stijlvol en praktisch, dat is de nieuwe Mercedes CLA Shooting Brake, de AMG variant voegt daar nog een stevige portie sportiviteit aan toe!

Na de vele spyshots was het al duidelijk dat Mercedes druk bezig was met de ontwikkeling van nog een extra variant van de succesvolle A-Klasse. Een cabrio zit er niet meer in maar met een hatchback, GLA crossover, CLA vierdeurscoupé en een Shooting Brake op basis van die CLA is er voldoende keuze voor het jongere publiek. Het concept is natuurlijk gebaseerd op de grotere CLS Shooting Brake maar die is nog een stuk groter en duurder.

Het lijnenspel van de nieuwe Mercedes CLA Shooting Brake loopt natuurlijk vrij gelijklopend met de familiegenoten, het verschil speelt zich achteraan af. De koffer slikt 25 liter meer in vergelijking met een reguliere CLA en tikt af op net geen 500 liter, in een CARGO mode gaat de achterbank wat scherper en komt er nog eens 100 liter bagageruimte vrij. Met de zetels plat krijg je maar liefst 1.354 liter bagage in deze modieuze pakezel. Concurrentie voor zo’n dergelijk nichemodel is er natuurlijk niet, al zeg je beter nooit nooit in de Duitse automobielsector.

Motorisch blijft het bekende aanbod ongewijzigd met zowel zuinige en efficiëntie dieselmotoren (CLA 200 CDI: 136 pk & 300 Nm // CLA 220 CDI: 177 pk & 350 Nm) als krachtige benzinemotoren (CLA 180: 122 pk & 200 Nm // CLA 200: 156 pk & 250 Nm). Ook sportievelingen hebben leuke mogelijkheden, de CLA 250 Sport – met optioneel 4MATIC vierwielaandrijving – doet het met 211 pk en 350 Nm, ook de CLA 45 AMG Shooting Brake variant is per direct gelanceerd! Die doet het zoals zijn soortgenoten met de viercilinder uit Affenbach met 360 pk en 450 Nm!

Voor prijzen is het nog iets te vroeg, ten vroegste in maart kan je jouw CLA Shooting Brake in ontvangst nemen bij de Mercedes dealer om de hoek! Als alles goed zit zien we deze nieuwkomer misschien zelfs op ons eigenste Autosalon van Brussel in januari!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...