Spyshots: Mercedes G 63 AMG 4×4

Spyshots: Mercedes G 63 AMG 4x4Nog meer gekheid op een stokje, de kolossale Mercedes G 63 AMG 6×6 komt binnenkort ook als 4×4!

Met de G-Klasse heeft Mercedes al 35 jaar een echte terreinwagen in het gamma. Geen wannabe stadsridder of stoere crossover maar een ongezien werkpaard dat het nooit laat afweten. Desondanks de crisis en het stevige verbruik steeg de populariteit van de Geländewagen de laatste jaren bijzonder, ook de sportieve G63 en G65 AMG varianten vielen in de smaak. Een gekke denkoefening van enkele ingenieurs resulteerde in de productie van een wagen van 3,85 ton met drie assen, zes 37″ wielen, het hart van een sportwagen en … de noodzaak van een (vrachtwagen)rijbewijs C.

Recentelijk werd er een fluogroen exemplaar gespot in Duitsland met slechts 4 wielen. Wil Mercedes het succes nog even uitmelken met een extra (agressieve) G63 variant? Lang zal het verhelderende antwoord van de Duitsers niet uitblijven, een wagen van dit kaliber blijft logischerwijs niet lang onder de radar. Naar alle waarschijnlijkheid blijft het motorblok ongewijzigd, hier spreken we dus over de welbekende AMG V8 motor met 544 pk en 760 Nm koppel. Yolo?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...