Officieel: Mazda CX-3 Crossover

Officieel: Mazda CX-3 CrossoverMazda wil de komende jaren met de nieuwe CX-3 in het segment van de compacte crossovers gaan meespelen !

Naast grotere en stoere terreinwagens bemerken we de laatste tijd een sterke – voornamelijk Europese – interesse voor soortgelijke wagens die iets compacter voor de dag komen. In de stad heb je dan ook geen nood aan slimme 4×4 systemen, voorwielaandrijving en een hogere zitpositie volstaat hier ruimschoots. Met de Nissan Juke en Renault Captur werd duidelijk dat er een markt is voor nog kleinere stoere stadswagens, de Mazda CX-3 wil het voorgenoemden alvast proberen moeilijk te maken met een fris voorkomen volgens de KoDo designtaal.

Deze maakte onder meer van de Mazda3 en Mazda6 prachtige wagens, iets waar de veeleisende Europese klant maar al te graag voor valt. Met het extra beschermingsplastiek rond de wielen en de grille vooraan krijgt deze CX-3 alvast enige streetcred, de zwevende C-stijl achteraan schenkt de wagen ook een unieke feature.

Motorisch zal het aanbod hier tot drie krachtbronnen beperkt worden, allen uiteraard onder de SKYACTIV noemer. De dieselfans zijn verplicht te kiezen voor de nieuwe 1.5-liter viercilinder, benzinerijders krijgen twee varianten van de bekende tweeliter. De voorstelling van deze nieuwe Japanner staat later deze week op de agenda tijdens het Autosalon van Los Angeles, tegen volgende zomer moet de verkoop van start gaan. Jullie de correcte prijzen meedelen zal niet meer voor dit jaar zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...