Officieel: Bentley Grand Convertible Concept [Mulsanne Cabrio]

Officieel: Bentley Grand Convertible Concept [Mulsanne Cabrio]Bentley presenteert op het Autosalon van LA de Grand Convertible. Officieel een studiemodel, stiekem kondigen ze gewoon de komst aan van een dakloze Mulsanne!

Bentley brengt in het persbericht van deze Grand Convertible Concept graag de mooie woorden naar boven, zo spreken ze over de “ultimate expression of British automotive luxury” en “most sophisticated open-top car ever created by Bentley“. Om maar te zeggen dat ze zichzelf terug volledig willen bewijzen met een eventuele opvolger voor de prachtige Azure die op zijn beurt technisch gerelateerd was aan de eveneens prachtige Brooklands!

De Bentley Grand Convertible Concept bestaat momenteel slechts uit één showexemplaar in het Sequin Blue, toch werd de bekende 6.75-liter V8 voorin geïnstalleerd waardoor er 530 pk en 1.100 Nm beschikbaar zijn. Verdere prestatiecijfers blijven nog even geheim al zal je niets te klagen hebben. Voor de rest zien we een zo-goed-als-productieklaar interieur – met een verfijnde afwerkingsgraad en een walnoothouten achterdek – op de eerste foto’s. Vermogende klanten zullen nu hun zegje mogen doen, indien er genoeg animo voor een dergelijke highend Convertible blijkt te zijn verwachten we volgend jaar in Genève (maart) of Frankfurt (september) dan toch een Bentley Mulsanne Convertible!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...