Officieel: Ford Shelby GT350 Mustang

Shelby GT350 Mustang 2015
Ford onthult de Shelby GT350 Mustang: meer dan 500 pk en 542 Nm, een standaard sper en een optioneel Track Pack.

Wie Ford Mustang zegt, zegt ook Shelby. De te vroeg heengegane autocoureur bracht in samenwerking met de Blauwe Ovaal reeds vele GT350 en GT500’s aan de man. En al is Caroll niet meer bij ons, ook op deze Shelby GT350 Mustang zou hij trots geweest zijn. De exacte cijfertjes krijgen we nog niet, maar Ford geeft alvast mee dat deze high-performance muscle car een 5.2-liter V8 krijgt met meer dan 500 pk en 542 Nm koppel.

Verder werdt een Torsen sperdifferentieel toegevoegd aan de standaarduitrusting en gebeurt schakelen via een manuele zesbak. Toch heeft Ford nog meer in petto, want een optioneel Track Pack brengt nog extraatjes zoals een koelinstallatie voor de motorolie en transmissie-olie, 19-inch lichtmetalen velgen en Michelin Pilot Super Sport banden geoptimaliseerd voor een trackday. De remmen zijn standaard van Brembo-makelij en meten 394 mm vooraan met zes zuigers en 380 mm achteraan met vier zuigers.

Uiterlijk herken je de Shelby GT350 vanzelfsprekend aan de traditionele striping, al kan een aerodynamische body kit met extra lage splitter, een koolstofvezel grille alsook een koolstofvezel diffuser het verschil duidelijk maken. Binnenin krijgen klanten Recaro sportkuipjes, een unieke tellerpartij en minder in plaats van meer chroom. Op het circuit verblind worden door de weerkaatsing van zonlicht, dat willen we immers niet. Een geïntegreerd driver control system zorgt tot slot voor vijf verschillende modi van de stabiliteitscontrole, ABS, stuurbekrachtiging, tractiecontrole, gasrespons, uitlaatgeluid en MagnaRide. Of deze ook naar België komt weten we niet meteen te beantwoorden, maar we houden jullie op de hoogte!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...