Video: Ferrari California T flaneert door Monte Carlo

Video: Ferrari California T flaneert door Monte CarloFerrari testpiloot Raffaele De Simone neemt ons even mee in de California T langs het mondaine Monte Carlo.

De Ferrari California T maakte niet zo lang geleden een reusachtige sprong en kreeg een turbomotor aangemeten. Gezien de technische superieurheid van de Ferrari F40 is dat op zich geen godslastering, toch was het opmerkelijk dat ze in Maranello zwichten voor de milieunormen en hun atmosferische achtcilinders vaarwel zeggen. De meer sportieve 458 Italia zal bij de komende facelift ook beroep gaan doen op drukvulling, omtrent de krachtigere V12 modellen hoeven we nog geen turbo-angst te hebben.

In het bekende Prinsendom aan de Côte D’Azure schoot Ferrari hun laatste promovideo voor de instapper van het magische automerk. Niemand minder dan testpiloot Raffaele De Simone kroop achter het stuur en leefde zich eerst wat uit in de bergen om vervolgens te genieten van het stedelijke Monaco. Hiermee willen ze de veelzijdigheid van de Cali T nogmaals in de verf zetten, anderzijds is de 3.8-liter V8 nog steeds in staat om 560 pk en 755 Nm te genereren. Binnen 3,6 seconden kan je 100 km/u aantikken, bij 316 km/u is het gedaan met accelereren. Interesse voor deze prachtige Ferrari, zie dan maar eens €188.713 bijeen te sprokkelen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...