Volkswagen koppelt elektrische turbo aan TDI

Officieel: Volkswagen Passat 2014 [B8]
Volkswagen koppelt een elektrische turbo aan de 2.0 TDI en pompt het vermogen op tot 272 pk.

Tijdens een presentatie in Wolfsburg (Duitsland) onthulde Volkswagen een nieuwe 2.0-liter turbodiesel met 272 pk. Essentieel gaat het om dezelfde krachtbron als in de nieuwe Passat, waar de bi-turbo 240 pk levert, maar hier zorgt een elektrische turbo samen met een nieuw variabel kleppensysteem en injectiesysteem voor wat extra vermogen. Het koppelcijfer werd nog niet vrijgegeven, maar de kans is groot dat het aantal Newtonmeters de 500 Nm van de Passat nog verder overstijgt.

Verder gaf Volkswagen een voorproefje van de 10-traps DSG-transmissie die er binnenkort aankomt. De automaat, die voorlopig schuilgaat onder codenaam DQ551, zal tot 550 Nm koppel kunnen temmen en is een evolutie van de zestraps DSG. Er zal een uitloopfunctie aanwezig zijn alsook moet een nieuw recuperatiesysteem van de remenergie het verbruik nog verder omlaag drukken.

Volkswagen 2.0 TDI elektrische turbo 272 pk

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...