Spyshots: Infiniti Q30 Crossover [2015]

Spyshots: Infiniti Q30 Crossover [2015]Infiniti komt binnenkort met een compacte crossover naar Europa, de eerste testexemplaren werden reeds gespot!

De luxetak van Nissan heeft heel wat grotestatige sedans en SUV’s in het gamma, maar om het echt te maken in Europa heb je ook nood aan een kleine stadswagen. Die komt er tegen 2015 normaliter aan, al zullen we vermoedelijk eerst een conceptmodel krijgen op het Autosalon van Detroit net na de jaarwisseling. Als die het wat goed doet bij de pers en het publiek, dan krijgen we tegen het Autosalon van Genève (maart) of Frankfurt (september) normaliter the real deal. Hopelijk zien we daarbij wat stijlelementen van de Q80 Inspiration Concept terug!

De Japanners van Infiniti komen goed overeen met de Duitsers van Mercedes, de 2.2-liter dieselmotor uit de Q50 komt dan ook van bij hun. Voor de komende Q30/QX30 leent men ook wat onderdelen (onderstel, vierwielaandrijving, compacte benzine/dieselmotoren, …) bij Das Haus, zo kreeg een stevig gecamoufleerd testmodel bovendien het gezelschap van een GLA. Het segment van de premium crossovers deint met deze nieuwkomer wederom wat uit, maar een beetje concurrentie gaan de BMW X1, Audi Q3 en Lexus NX natuurlijk niet uit de weg!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...