Officieel: Jaguar F-Type AWD

Officieel: Jaguar F-Type R Coupé AWDDe begeerlijke Jaguar F-Type is vanaf heden ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving!

Op het Autosalon van Los Angeles zal Jaguar de vierwielaandrijving voor de F-Type line-up presenteren, al blijft zowel de Coupé als Cabrio standaard de kracht richting de achterwielen sturen. Met het AWD systeem stijgt de dagdagelijkse bruikbaarheid van de Jaguar F-Type’s met rasse schreden, ook tijdens de donkere wintermaanden zal je dus ten volle kunnen genieten van je Britse trots.

Ondanks de extra gewichtstoename is de Jaguar F-Type R Coupé AWD de volle 0,1 seconde sneller aan het stoplicht, met een vingervlugge chronometer zou je dan uitkomen op 3,9 s. De elektronisch begrensde topsnelheid van 300 km/u blijft ongewijzigd. Momenteel bestaat het F-Type gamma uit zes leden, in de nabije toekomst zou dat aantal groeien naar een interessante veertien! De komst van een handbak en een instapper – mét viercilinder! – lijkt dus een sinecure.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar F-Type Cabrio en Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...