Officieel: Volvo V60 Cross Country

Officieel: Volvo V60 Cross CountryGoed nieuws voor de avontuurlijke Volvo rijders, ook de V60 komt in een stoere Cross Country uitvoering!

Na de V70 Cross Country en V40 Cross Country komt er dus een derde Zweed die het avontuurlijke toevoegsel in de naam krijgt. De gloednieuwe Volvo V60 Cross Country staat 6,5 centimeter hoger op zijn poten waardoor hij zonder kleerscheuren zichzelf op onverharde wegen zal kunnen bewijzen. Met 19″ velgen, extra plastiek/metaal ter bescherming van het koetswerk en enkele technologische hulpmiddelen (Hill Start Control, Corner Traction Control,Torque Vectoring, …) zal dit dé auto worden om eropuit te gaan aldus Volvo.

De wereldpremière van deze wagen is voorzien voor het nakende Autosalon van Los Angeles, kort erna zal hij reeds beschikbaar zijn in Amerika en Canada. Daar zal de T5 benzinemotor met 250 pk en vierwielaandrijving voornamelijk de klok slaan, Europa zal deze lekker klinkende vijfcilinder waarschijnlijk niet krijgen. Tegen het tweede kwartaal van 2015 moet de Volvo V60 Cross Country bij ons in de nabijgelegen showroom staan, voorzien van de bekende Drive-E motoren op zowel benzine als diesel. Ook een voorwielaangedreven variant zal voorzien worden voor onze markt!

Interieurbeelden van de V60 Cross Country zijn er nog niet vrijgegeven, al laat Volvo weten dat er zwarte lederen sportzetels voorzien zijn met opvallende bruine stiksels. Tegen de Europese introductie volgen er nog twee nieuwe tweekleurige bekledingen! De productie loopt gelijk met de andere V60 modellen te Torslanda in Zweden en Belgische prijzen verwachten we normaliter tegen het Autosalon van Brussel in januari!

Lees hier onze rijtest met de Volvo V60 en V40 Cross Country!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...