Officieel: Range Rover (Sport) 2015

Range Rover Sport 2015
Land Rover lanceert enkele kleine updates voor de Range Rover en Range Rover Sport.

De Range Rover en Range Rover Sport krijgen er voor het komende jaar enkele nieuwigheden bij. Er zijn wijzigingen op motorisch vlak en enkele nieuwe technologische hoogstandjes worden aan de optielijst toegevoegd.

Eerst en vooral maakt de dubbele turbo op de 3.0-liter TDV6 plaats voor een enkelvoudige turbo met kogellagers. Het vermogen en koppel blijven met 258 pk en 600 Nm weliswaar gelijk, maar het verbruik daalt met 8,5 % voor de Ranger Rover TDV6 en 5,7% voor de Range Rover Sport TDV6. Aan de turbo van de SDV6 wordt er niet geraakt, maar het vermogen neemt daarentegen wel toe met 14 pk en 100 Nm tot respectievelijk 306 pk en 700 Nm. Ook hier daalt het verbruik. Tot slot werd ook de 3.0-liter SCV6 efficiënter bij eenzelfde output van 340 pk en 450 Nm.

Een interessante optie die er vanaf nu bijkomt is de head-up display, die snelheid, ingeschakelde versnelling met schakelindicator, navigatie-info, cruise control en verkeersborden weergeeft in de voorruit. Verder kunnen zowel de Range Rover als Range Rover Sport uitgerust worden met All-Terrain Progress Control (ATPC) waarmee de bestuurder een bepaalde snelheid kan selecteren, terwijl de wagen alle andere instellingen automatisch aanpast aan de omstandigheden. Dit vermindert de moeite van de bestuurder op moeilijk terrein, bij steile beklimmingen of afdalingen en glibberige oppervlakken.

Lees hier onze rijtest met de huidige Range Rover en Range Rover Sport!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...