Officieel: Porsche Cayenne GTS + nieuwe instapper

Officieel: Porsche Cayenne GTS + nieuwe instapperNaar aanleiding van het Autosalon van Los Angeles komt Porsche met twee toevoegingen voor het Cayenne gamma. Naast een extra sportieve GTS variant is er ook een nieuwe instapper met 300 pk!

Voor wie een Porsche Cayenne Turbo net teveel van het goede is, kan vanaf nu terecht bij de GTS-versie. Visueel bijzonder agressief op de eerste foto’s, maar als je zelf aan de slag mag gaan met de configurator zal je waarschijnlijk ook enkele subtielere versies kunnen bekomen. Naast 20″ velgen, een sportophanging en een wat bredere bodykit werden de remmen en uitlaat ook wat aangepast om “GTS waardig” te functioneren. Motorisch neemt de turbogeblazen 3.6-liter V6 het heft in eigen handen en levert maar liefst 440 pk en 600 Nm, een toename van respectievelijk 20 pk en 85 Nm in vergelijking met de voorhanger die het deed met een V8. In slechts 5,1 seconden kan je met het optionele Sport Chrono Package alreeds aan 100 km/u zitten, wanneer de naald 262 aanwijst is de pret voorbij.

Aan de andere kant van het Porsche Cayenne spectrum is er vanaf heden ook plaats voor een nieuwe instapper. De 3.6-liter V6 levert hier een aantrekkelijke 300 pk waarmee je in een dikke 7 tellen jezelf kan bewijzen tijdens de befaamde stoplichtsprint. Met een theoretisch verbruik van 9,2 liter en bijhorende CO2 uitstoot van 215 g/km moet deze Cayenne al relevanter zijn voor onze maatschappij, dankzij een nieuwe achtraps Tiptronic S automaat en een slim start/stop systeem verbruik je sowieso al een stukje minder.

Prijzen voor de Belgische markt zijn er nog niet gecommuniceerd, maar voor de Porsche Cayenne in basistrim verwachten we een vanafprijs van net geen €70.000. De sportieve GTS variant zal zich waarschijnlijk nestelen in de buurt van €100.000. Vervolgens moet je jezelf natuurlijk nog door de optielijst weten te worstelen, de eerste leveringen zijn voorzien voor begin 2015!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...