Spyshots: Mercedes A-Klasse facelift

Spyshots: Mercedes A-Klasse facelift - W176 2015Met de introductie van de nieuwe A-Klasse in 2012 gooide Mercedes het over een volledig andere boeg, een beperkte facelift dringt zich ondertussen alweer op.

Vroeger was een Mercedes A- of B-Klasse het droomvoertuig voor de gemiddelde gepensioneerde, de hippe jongeren bleven wat op hun honger zitten bij Das Haus. Met een nieuw design, een fris interieur en interessante krachtbronnen kwam de nieuwe A-Klasse echter direct meespelen op het terrein van de Audi A3 en BMW 1-Reeks. Niet zoveel later kwamen er nog diverse afgeleiden bij zoals de GLA-Klasse en CLA-Klasse, maar hoe vernieuwend de A ook was, zelfs een degelijk design heeft niet het eeuwige leven en moet dus worden geüpdatet om in de spotlights te blijven staan.

Aan de buitenzijde verwachten we voor de nakende facelift geen ingrijpende veranderingen. Wat nip/tuck acties aan de grille, verlichting en achterzijde en een uitbreiding van de catalogus inzake koetswerkkleuren, velgen en glimmende details. Het afgeplakte testexemplaar reed rond met de knappe diamantengrille, dus we vermoeden dat we hier te maken hebben met een A 250 Sport model. Binnenin zal het interieur ook een beperkte makeover krijgen met progressie inzake afwerkingkwaliteit, maar de zwevende middenconsole met het navigatie- en infotainmentsysteem krijgt waarschijnlijk ook een update.

Het bestaande motorenpallet van de A-Klasse heeft voor elk wat wils, dus zal Mercedes ook daar niet al te verrassend uit de hoek komen bij de lancering in 2015. Inzake technologie, gadgets en veiligheidssystemen verwachten we dan weer wél heel wat nieuwigheden, de recent gefacelifte B-Klasse geeft ons alvast een goede kijk in de juiste richting. De overige A familieleden krijgen ongetwijfeld later een soortgelijke update om hun succesverhaal verder te kunnen zetten.

Lees hier onze rijtest met de huidige Mercedes A180 BlueEFFICIENCY, A200 CDI en A45 AMG!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...