Ferrari LaFerrari XX en McLaren P1 GTR zijn bijna klaar

Ferrari LaFerrari XX en McLaren P1 GTR zijn bijna klaarZowel Ferrari als McLaren zijn druk bezig met het finaliseren van hun track-minded hypercars!

In Maranello vijzen ze al enkele maanden vol toewijding LaFerrari’s in elkaar, met een zowel een zesliter V12 als een elektro(hulp)motor verkrijgen ze daarmee 963 pk. Slechts 499 esemplari zullen er gebouwd worden – al neemt Ferrari dat soms wel met een korrel zout – en die zijn allemaal alreeds verkocht. Volgend jaar kan je misschien nog een LaFerrari Spider of LaFerrari XX proberen te bemachtigen. Met enkele circuitgerichte upgrades – inclusief een reusachtige spoiler – moeten de prestatiecijfers positief beïnvloed worden, al zal je er helaas niet mee op de openbare weg mogen. Uiteraard enkel voor de diehard fanboys en miljonairs, al lijkt het ook ons wel iets hebben!

Bij de concurrentie uit Woking doen ze het dan weer met de P1 hypercar. Iets minder exemplaren zullen er gebouwd worden (375), de ene met een al wat meer flashy kleurstelling dan de andere. Ook hier zal er volgend jaar een hardcore GTR versie naar buiten komen. Een beperkte toename van het vermogen en een stevig dieet, al heb je met 913 pk in het reguliere P1 model ongetwijfeld ook wel genoeg. Ook hier bemerkten we een surfplank spoiler achteraan, want op snelle circuits heb je dan ook nood aan een stevige portie downforce! Ook voor de McLaren P1 GTR zou het prijskaartje bijzonder extravagant zijn, al krijg je interessante voordelen zoals diverse trackdays en F1 events!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...