Spyshots: Mercedes S-Klasse Pullman

Spyshots: Mercedes S-Klasse PullmanOok de liefhebbers van lange(re) limousines komen binnenkort aan hun trekken bij de Mercedes S-Klasse.

Vorige week werd er nog aangekondigd dat er een bijzonder luxueuze S-Klasse Maybach klaarstaat in de coulissen van het Autosalon van Los Angeles, met deze spyshots is het duidelijk dat er ook een een Pullman variant zit aan te komen. Net zoals zijn voorgangers is er geen twijfel mogelijk dat we hier te maken hebben met een stretched limousine, achteraan zouden we maar liefst twee zetelrijen krijgen die elkaar toekijken. Ideaal voor te manillen of wat bij te kletsen over de wereldeconomie of nationale politiek.

Gezien de reguliere Mercedes S-Klasse met 5,1 meter al geen klein Duimpje is – om nog maar te zwijgen van de verlengde variant – verwachten we minstens een lengte van van 6 meter voor dit Pullman slagschip. Voor de productie rekent Mercedes op de knowhow en technische kennis van Brabus, het prijskaartje zou het miljoen euro benaderen. Motorisch verwachten we een gekietelde versie van de zesliter V12 met 530 pk en een duizendtal Newtonmeter uit de S600 wat niet onredelijk zal zijn voor deze kolossale Mercedes in beweging te houden.

Sowieso zal dit geen massaproduct worden, toch is er een specifiek segment dat vraagt om een dergelijke luxelimo. Ook een bepantserde Pullman Guard variant lijkt er aan te komen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...