Krijgen we ook een Abarth 500X?

Krijgen we ook een Abarth 500X?De hippe Fiat 500X is nog maar net voorgesteld en we dromen hier al even weg bij een Abarth variant.

De Fiat 500X is de laatste – en langverwachte – variant van de huidige Cinquecento generatie, voor de ontwikkeling werd er samen gewerkt met Jeep met de Renegade als resultaat. Eind 2014 gaat de 500X productie van start, al durven er al enkelen luidop dromen van een snelle(re) Abarth-variant. Tijdens het Autosalon van Parijs bleek dat ook de Fiat-ingenieurs met een dergelijk model rekening houden, de 500X techniek zou onderhuids immers dé ideale basis vormen voor een uitvoering met het befaamde Schorpioen logo.

Alles zal natuurlijk afhangen van hoe het loopt met het reguliere Fiat-model, erna kunnen ze in Turijn kijken of er een markt is voor een dergelijke uitvoering. Het Abarth-gamma bestaat momenteel uit de 500 en 500C modellen sinds de Punto Evo stiekem verdween, een Abarth Panda zit er niet meteen aan te komen.

Dankzij de Photoshopskills van X-Tomi hebben we wel al een mooi beeld voor ogen van wat we misschien zelf ooit mogen aanschouwen. Een traditionele wit-rode kleurstelling, leuke velgen, diverse accenten in het chroom en en resem Abarth-logo’s. Binnenin wordt alles wat sportiever zonder al te veel te overdrijven, terwijl onder de motorkap de 1.4-liter TurboJet van bijvoorbeeld de 695 Biposto (190 pk) of 595 Turismo (165 pk) niet zou misstaan. Hoe dan ook, we hopen dat het prachtig klinkende Monza uitlaatsysteem opgenomen wordt in de standaarduitrusting!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...