Mercedes S-Klasse Maybach staat in Los Angeles

Mercedes S-Klasse Maybach staat in Los AngelesIn de Mercedes S500L voelden we ons als een prins ter rijk, maar de komende S-Klasse Maybach zal het niveau nog wat hoger tillen op het Autosalon van Los Angeles!

De nieuwe Mercedes S-Klasse doet het zeer goed, met maar liefst 100.000 geproduceerde exemplaren spreken ze in Stuttgart nu al van een succes. Met de nieuwe AMG versies, diverse hybrides en instappers is er ondertussen voor elk wel wat wils, terwijl diegene die het kunnen doen met twee deuren minder natuurlijk voor de beeldschone S-Klasse Coupé gaan. Op Autosalon van Los Angeles in november zal Mercedes nu nog een nieuwe uitvoering presteren: de S-Klasse Maybach moet het summum worden van luxe, raffinement en afwerking.

Met een totale lengte van maar liefst 5,5 meter (+ 38 cm ivm een reguliere S350) krijgen de achterste inzittenden nog meer ruimte dan tevoren, we vermoeden dat Mercedes wederom kies voor onafhankelijke fauteuils met diverse massagefuncties en ontelbare instelmogelijkheden. Motorisch zouden enkel de krachtigste varianten beschikbaar worden bij de Maybach versies, we denken dan natuurlijk aan de twaalfcilinder uit de S600!

In het verleden probeerde Mercedes met twee Maybach modellen het de andere (Britse) luxemerken moeilijk te maken, al draaide dat minder goed dan verwacht. Nu kijken we uit naar de terugkomst van het historische automerk, al duidt het nu meer op een luxe-uitvoering. Ook de S-Klasse Coupé en Cabriolet en nieuwe generatie GL-Klasse zouden na verloop van tijd een dergelijke Maybach luxevariant krijgen.

Lees hier onze rijtest met de Mercedes S 500 L!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...