Audi TT racewagen krijgt eigen Sport TT Cup

Audi Sport TT Cup
Audi kondigt een nieuw racekampioenschap aan: de Audi Sport TT Cup.

Om het voorprogramma van de welbekende DTM-races een beetje pittiger te maken, besliste Audi om een nieuw racekampioenschap uit de grond te stampen: de Audi Sport TT Cup. Twee races zullen bij elk van de 12 DTM evenementen in Duitsland gehouden worden, waarbij 24 exclusieve TT sportwagens door quattro GmbH zullen worden aangeleverd. Zes wagens zijn voor gastrijders terwijl vaste raceteams zich vanaf nu kunnen inschrijven.

De TT racewagen krijgt een aerodynamische bodykit met splitter, vergrote luchtinlaten en een extreem grote achterspoiler. Matrix LED koplampen zorgen voor wat extra veiligheid bij regenweer en een centrale uitlaat achteraan zorgt voor het auditieve genot. Al zal de 2.0-liter TFSI ook best ronken, want met 310 pk en 400 Nm werd die lekker opgehitst. Tel er nog een extra 30 pk bij van een push-to-pass functie en de 1.125 kilogram wegende racewagen gaat met die grote achtervleugel nog de lucht in. Een zestraps S tronic transmissie zorgt voor de gangwissels, terwijl er tot slot ook nog een elektronisch differentieel gemonteerd werd. Binnenin werd het interieur vanzelfsprekend gestript, werd er een nieuw digitaal instrumentenpaneel gemonteerd en is er een rolkooi voor de stijf- en veiligheid.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...