Lamborghini Huracan #3000 is nu al een feit

Video: Lamborghini Huracan medialaunchDe verkoop van de Huracán loopt als een stier, Lamborghini heeft er inmiddels 3.000 exemplaren van de verkocht!

Minder dan een jaar geleden werden we bedolven onder een eindeloos lange mediacampagne die de officiële lancering inluidde van een Lamborghini Gallardo opvolger, gelukkig overtuigd de Huracán zowel op papier als in de realiteit met zijn looks, prestaties en technologie. In België zijn er momenteel een handvol exemplaren terug te vinden (basisprijs: €205.095!), wereldwijd gezien loopt de verkoop meer dan goed. Met alreeds 3.000 verkochte LP610’s – waarvan 1.000 in Amerika! – zijn ze in Sant’Agata op weg naar indrukwekkende recordcijfers voor de komende jaren. Vorig jaar (2013) werden er nog een 2.200 Lambo’s verkocht, voor 2014 zal dat richting 3.600 gaan!

Momenteel kan je bij je favoriete Lamborghini dealer enkel de LP610-4 Coupé – en wat race derivaten – verkrijgen, over enkele maanden zou daar al verandering in moeten. Op het Autosalon van Genève 2015 wordt naar alle waarschijnlijkheid een Huracán Spyder voorgesteld en erna verwachten we ook nog een lichtere Superleggera variant. Ook de combinatie’s van de eerdergenoemde varianten zien normaliter het levenslicht, waardige supercarfabrikanten zijn daarnaast ook niet vies van wat special editons (RWD!).

De voorganger van de Lamborghini Huracán LP610-4 tikte af op net iets meer dan 10.000 geproduceerde exemplaren tijdens een carrière van bijna tien jaar, het ziet er naar uit dat de nieuweling dat record ruimschoots zal breken!

Lamborghini Huracan LP610-4

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...