Bummer! Audi RS1 komt er niet

Bummer! Audi RS1 komt er nietWe hadden het de noeste werkkrachten bij Audi Brussels zeker gegund maar een nog straffere RS1 zit er niet in.

Gisteren was het nog feest in Vorst met de 500.000ste Audi A1 en het bijhorende koninklijk bezoek, vandaag bereik ons het bericht dat een RS variant er niet meer zal komen. Met de hete S1 is er uiteraard niets mis maar in de autowereld is meer nog altijd beter, na de spyshots van vorig jaar – en de stevige expansiedrang van Ingolstadt – was er toch een beetje hoop. Stephan Reil, technisch directeur van de quattro divisie, doorprikt deze droom met als voornamelijkste reden dat er geen dergelijke markt is zo’n bolide.

Enerzijds werden we nog verwend met het technisch huzarenstukje dat de S1 is (er moest een quattro systeem geïntegreerd worden terwijl er geen plaats was, nvdr), anderzijds is er ook nog de S3 Sportback die intern niet al te veel concurrentie wil. Daarvan komt er begin 2015 wél een RS variant mét de heerlijke vijfcilinder. Compacte stadswagens hebben duidelijk geen nood aan zo’n dergelijke overkill setup aldus Audi.

Lees hier onze rijtest met de Audi S1 Sportback!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...