Spyshots: Nissan GT-R opvolger [hybride?]

Spyshots: Nissan GT-R opvolger [hybride?]De Nissan GT-R gooide op zijn eentje het hele supercarsegment overhoop, een opvolger moet in 2017 minstens hetzelfde zien te doen!

Met de GT-R toonde Nissan zich bijzonder strijdvaardig in het hogere segment van de rasechte sportwagens. Met een indrukwekkende designstudie was de toon direct gezet, wanneer de Japanners enkele maanden later met een productiemodel op de proppen kwamen zat de schrik er direct in bij de (voornamelijk Duitse concurrentie). Niet geheel ongegrond want de monsterlijke Godzilla verpulverde menig record waarmee ze de bal terug in andere kamp wisten te leggen.

Na diverse modelyear updates en enkele speciale reeksen ligt de focus nu op de ontwikkeling van een volledig nieuw model. Onderstaande spyshots tonen alreeds een stevige progressie al zit het allemaal nog stevig verstopt in zijn huidige carrosserievorm. Tegen eind 2016 / begin 2017 verwachten we de nieuwe Nissan GT-R in het land, in de wandelgangen fluisteren ze steeds meer en meer omtrent een hybride aandrijflijn. Daarmee zou de huidige CO2 uitstoot van 275 g/km ook serieus ingeperkt kunnen worden, niet geheel onbelangrijk in de huidige autoverkoop.

In 2009 toonde zustermerk Infiniti een Essence Concept dat de huidige 3.8-liter biturbo V6 van de GT-R combineerde met een krachtige elektromotor. Dat resulteerde in een vermogen van meer 592 pk, meer dan voldoende om in de huidige lijn te blijven en het Porsche/Audi/McLaren blijvend moeilijk te maken. Met een volledig vernieuwd design en het gebruik van lichtgewicht materialen lijkt de toekomstige Nissan GT-R op papier alweer op weg naar een succes.

Lees hier onze rijtest aka roadtrip met de Nissan GT-R MY12!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...