Feest! Audi A1 nummer 500.000 is rood

Feest! Audi A1 nummer 500.000 is rood!Onder vorstelijke belangstelling werd gisteren bij Audi Brussels de 500.000ste A1 geproduceerd!

De Audi A1 was de redding voor de Belgische productiefaciliteit van Volkswagen, na een grondige herstructurering en een hoop overheidssteun kwam de premium stadswagen naar ons land. Een goede 2.500 personen verdienen hierdoor de kost maar ook heel wat toeleveringsbedrijven kunnen profiteren van de aanwezigheid van de Duitse autoconstructeur.

Met een flexibel productieschema en dito werknemers kan de bouw vrij goed op de vraag afgesteld worden, ideaal voor wanneer het goed en minder goed gaat. In 2013 werden er op die manier maar liefst 120.520 A1’s gebouwd in Vorst. Sinds 2011 is dat voornamelijk de driedeurs variant maar een half jaar later kwam ook de Sportback (vijfdeurs) erbij, sinds mei 2014 rollen er ook hete S1 exemplaren van de band. Ook de gelimiteerde reeks A1 Quattro werd hier gebouwd.

Over andere varianten (cabrio, crossover, e-tron, …) werd er heel wat nagedacht en geschreven maar het ziet er niet naar uit dat we op korte termijn nieuwe afgeleiden krijgen. Omtrent een opvolger werd er ook nog niets gecommuniceerd, de nieuwe Q3 zal het volgens de laatste berichtgeving ook niet worden.

Koning Filip was dinsdag persoonlijk aanwezig bij om de historische productiemijlpaal te vieren. Audi Brussels doet heel wat moeite om technische scholen uit de buurt te betrekken bij specifieke opleidingen en workshops, iets wat begint te renderen want diverse schoolverlaters zijn nu in dienst. Een half miljoen A1’s werden er sinds eind 2011 alreeds gebouwd, het feestelijke exemplaar was specifiek een bloedrode Misano 1.4-liter TFSI in S-Line trim. In een recente studie werd bovendien aangetoond dat 80% van de A1 eigenaars nieuw zijn binnen de Audi familie, net geen 70% gaat voor de handbak.

Feest! Audi A1 nummer 500.000 is rood!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...