De Pagani Zonda 760 Roadster is bijna klaar

De Pagani Zonda 760 Roadster is bijna klaarHet ziet er naar uit dat Horacio Pagani geen zin heeft om de productie van de Zonda’s te beëindigen, een 760 RS Roadster lijkt op komst.

Sinds 1999 bouwt er een toegewijde Argentijn hypercars in San Cesario sul Panaro, slechts op een boogscheut van die andere bekende Italianen: Ferrari (Maranello), Maserati (Modena) en Lamborghini (Sant’Agata). Met een voorliefde voor passioneel design, exotische materialen, krachtigere motoren uit de AMG rekken en een bijzonder interieur wist hij al een honderdtal Zonda’s te verkopen voor een stevig prijskaartje.

Nadat de atmosferische krachtbronnen niet meer geleverd worden schakelde Horacio over op een turbogeblazen V12 en creëerde hij de Huayra. Minder flamboyant dan zijn voorganger maar toch nog steeds bijzonder indrukwekkend om tegen te komen in het straatbeeld, technisch werd er ook heel wat inspanningen geleverd om eenzelfde rijbelevenis te garanderen. Maar met onderstaande foto’s lijkt er nu toch nog een Zonda in productie te zijn, waar deze dakloze variant van de 760 RS zal vertoeven na het opleveren is nog niet duidelijk.

De gelukkige eigenaar (m/v mét vermogen) koos alleszins voor een knappe two-tone kleurstelling met het blauw/zwarte zichtbare koolstofvezel. Achteraan krijgt deze snelle Italiaan een reusachtige spoiler mee met de nationale driekleur, de verwijzingen naar de Zonda Tricolore is niet ver weg vermoeden we. Voor het interieur werd gekozen voor een rode afwerking. Eveneens bijzonder is dat deze Pagani Zonda 760 Roadster geen LED verlichting meekrijgt.

Of deze spirituele opvolger van de Cinque Roadster effectief de laatste Zonda ooit zal wezen is helemaal niet zeker, bij elke special edition werd zoiets alreeds beweerd. Toch hopen we dat we binnenkort meer (bewegend) beeld krijgen van deze 760 pk sterke zonneklopper. (Via Prototype0)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...