Foto Special: Zoute Grand Prix 2014

Foto Special: Zoute Grand Prix 2014Het weer was de grootste spelbreker, maar voor de gemiddelde autoliefhebber was de Zoute Grand Prix 2014 een groot succes!

Met vele duizenden zakten jong en oud dit weekend af naar Knokke voor de jaarlijkse autohoogmis aan de Belgische Kust. Met een gevarieerd programma over maar liefst vier dagen kon je zowel deelnemen met je klassieker als met een recente sportwagen aan een rondrit, een veiling bezoeken of de vele blitse bolides in het centrum aanschouwen. Wat regen tijdens de eerste dagen kon de pret alvast niet drukken en gelukkig werden de enthousiastelingen sporadisch getrakteerd op enkele periodes van volle zon.

Hoogtepunt voor velen was het einde van Zoute GT Tour, waar al het recentere spul broederlijk naast elkaar plaatsnam op de zeedijk. Heel veel vermogen bij elkaar, gaande van recentelijk materiaal – Lamborghini Huracan / McLaren 650S – tot wat oudere bolides – Mercedes-McLaren SLR / Alfa Romeo 8C Competizione. Terwijl reden wat verder de klassieke bolides op het erepodium, een prachtige Ferrari 250 Spyder kaapte daar de hoofdprijs weg.

De zwaardere exoten – hypercars – waren minder goed vertegenwoordigd, al stond er een Porsche 918 Spyder on display en kon je een Ferrari LaFerrari spotten op de golf. De gepersonaliseerde nummerplaten vinden ook gretig hun aftrek bij de sportieve bolides, de ene al wat origineler/geslaagder dan de andere!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Foto Special: Zoute Grand Prix 2014"

  1. claeys 14-10-2014 om 21:20

    Ik ben vrijdag geweest. Was zeker eens de moeite. Heb ook paar fotootjes gemaakt. jammergenoeg de veiling niet kunnen bijwonen. Leek zeker de moeite. F40 voor 600k van eigenaar gewisseld… laferrari niet gezien wel enzo maar foto is van slechte kwaliteit door afstand. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...