De Mazda2 maakt zich klaar voor zijn Europese lancering

Header Mazda 2
Mazda onthult alle cijfertjes van de Mazda2, de lancering is voor begin volgend jaar.

De onthulling van de Mazda2 gebeurde al in juli en op het Autosalon van Parijs konden we hem in levende lijve zien, maar op alle specificaties was het nog even wachten. Vandaag heeft de Mazda2 echter geen geheimen meer, Mazda kwam naar buiten met alle technische details.

De Mazda2 instapper beschikt over een 1.5-liter SKYACTIV-G benzinemotor met 75 pk en 135 Nm en wordt gekoppeld aan een manuele vijfbak. Het kleine stadswagentje verbruikt gemiddeld 4,7 liter per 100 km en stoot 110g CO2 per kilometer uit. Iets hogerop het gamma vinden we dezelfde motor, maar met 90 pk en 148 Nm. Mazda zweert bij atmosferisch, al is er hier wel keuze uit de manuele transmissie of een zestraps automaat. Het verbruik is met 4,5 l/100 km voor de manuele versie iets lager dan de instapper.

De topper aan benzinekant is eveneens de 1.5-liter, maar dan gekoppeld aan i-ELOOP en goed voor een vermogen van 115 pk. Deze versie krijgt een manuele zesbak. Voor ons land zal dan weer de nieuwe 1.5-liter SKYACTIV-D belangrijk zijn, die 105 pk en 220 Nm levert. Het verbruik bedraagt hier maar 3,4 L/100 km en de CO2-uitstoot blijft met 89 g/km serieus binnen de perken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...